NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 12 Mart 2015 10:53

Norveç'te 2 çocuğu elinden alınan başka bir Türk ailenin acı feryadı‏.!

Norveç'te 2 çocuğu elinden alınan başka bir Türk ailenin acı feryadı‏.!
Norveç'te 3 çocuğu elinden alınan Kiriş ailesi evlatlarına kavuşmasının sevincini yaşarken, Norveç'te 2 çocuğu elinden alınan başka bir Türk ailesi, devlet büyüklerinden yardım istedi.
Norveç'in başkenti Oslo'da yaşayan Cemal ve Gülten Uğur çiftinin iki çocuğunun ellerinden alındığı, birinin Sosyal Hizmetler Dairesine, diğerinin Hristiyan bir ailenin yanına verildiği belirtildi.

 Baba Uğur, çocuklarının üç ay önce ellerinden alındığını, 11 yaşındaki kızı Esra Uğur'un mahkeme kararıyla Oslo Sosyal Hizmetler Dairesine, 7 yaşındaki oğlu Emre Uğur'un da Hristiyan bir aileye verilerek kültüründen koparıldığını ifade etti.

Kızının da Hristiyan bir aileye verileceğini ifade eden baba Uğur, eşi Gülten Uğur'un perişan olduğunu ve psikolojik yardım almaya başladığını söyledi.

Çocukları alındıktan sonra eşinin çok kilo kaybettiğini ve hayattan koptuğunu belirten Uğur, annesinin ve babasının Türkiye'den Oslo'ya geldiğini ve kendilerine yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti.  

Cemal Uğur, kızı Esra'nın iki yıl önce içine kapanarak hastalandığını, aile doktorunun kızını psikiyatriste gönderdiğini ve doktorun kızına ağır bir ilaç verdiğini belirterek kreş öğretmenlerinin de göçmenlere karşı ön yargılı olduğunu, çocuklara sürekli "Evde size kızıyorlar mı? Dövüyorlar mı?" sorularını yönelttiğini anlattı. Baba Uğur, "Norveçli çocuklara böyle bir soru sormazken, göçmen çocuklara devamlı böyle soru soruyorlarmış. Kızımın hastalığına teşhis koyamadılar ve bu yüzden elimizden aldılar" diye konuştu.

Çocuklarıyla en son görüştüğünde kızı Esra'nın elleri, ayakları ve bacaklarında morluklar ve darbe izleri olduğunu söyleyen Cemal Uğur, Hristiyan ailenin yanına verilen oğlu Emre'nin kolunun kırık olduğu ve kolunda köpek ısırıkları bulunduğunu kaydetti.

Oğlunun ve kızının kollarıyla bacaklarındaki yara izlerinin fotoğrafını cep telefonu kamerasıyla çektiğini ifade eden baba Uğur, yetkililerden şikayetçi olduğunu vurguladı. Kiriş ailesinin çocuklarına kavuşmasına çok sevindiğini belirten Uğur, "Aralık ayından beri iki çocuğuma kavuşmak için uğraşıyorum. Kiriş, ailesine yardım eden devlet büyüklerim bizim sesimizi de duysun" dedi. 

Norveç'teki aile ve çocuklarla ilgili sosyal hizmet kurumu, ülkede yaşayan Halil ve Sultan Kiriş çiftinin beş, üç ve bir yaşlarındaki üç çocuğunu, ailenin çocuklara kötü davrandığı iddiasıyla geçen hafta ellerinden alarak Norveçli ailelerin bakımına vermişti. Halil Kiriş, çocuklarının gördüğü kötü bir rüyanın, kreş yetkilileri tarafından çocuklara kötü davranıldığı şeklinde yorumlandığı ve bu yüzden çocukların ellerinden alındığını ifade ederek Türkiye'den yardım istemişti. Aile dün çocuklarına kavuşmuştu.


Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ben ecevit demirbas danimarkadan sesleniyorum 13 Mart 2015 00:00

    Øncelik ugur ailesine sabir diliyorum Allah kimseyi evlat acisini gøstermesin Suna inaniyorumki senin uzuntunu herkes baylasiyor Biz yanliz deyiliz,arkamizda koskocaman turk devletimiz turkiye var.,Bakanlarimiz ve basbakanimiz evladimizi teslim edecektir. insallah basbakanimiz bu aileyi duyub yardim eder ve turk halkini bu uzuntuden kurdarir