DÜNYA Haber Girişi : 28 Aralık 2014 04:44

NORVEÇ'DE TÜRK YAZAR AYŞE KOCA'NIN YOKO ONUR ? ET BALLELİV ADLI KİTABI YAYINLANDI

NORVEÇ'DE TÜRK YAZAR AYŞE KOCA'NIN YOKO ONUR ? ET BALLELİV ADLI KİTABI YAYINLANDI
Norveç'de Türk Yazar Ayşe Koca'nın Başarısı Konuşuluyor.Ayşe koca ile yaptığımız söyleşide şunları söyledi.Soğuk havada sohbet gayet sıcak ve samimi geçti.Eşi ve oğluda söyleşimizde yanındaydı.

Öncelikle kendisi tanıyalım.Yazar Ayşe Koca kimdir ?

39Yaşında 2 çocuk annesi sınıf öğretmeni ve 35 yıldır norveçde yaşıyor.Üniversite eğitimini Norveç Hayskolen i Buskerud artı 2 yıl yazarlık bölümünden mezun oldu. 1 Yıl gazetecilik yaptı.Köşe yazıları ve makaleler yazdı.

                   Bu kitabı yazmak nereden aklınıza geldi? Ben çok kitap okuyorum.Okumayı çok sevmemden kaynaklı olarak insanları izlemeyi severim.Burada yabancılar kültürünü anlatan kitap yoktu.Bana göre bu büyük bir eksiklikti.Yabancı yazarların kitapları bizim kültürümüzü yansıtmıyordu.Bunlar daha fazla avrupada yaşayan asya kültürüne yakın kitaplardı.Öğretmen olduktan sonra gazetede köşe yazarlığı da yaptım.Ben okula devam ederken bir burs kazandım.Daha sonra Norsk Barne Bokinstitutt okulunda proje olarak bu kitabı yazmaya başladım.Orada çok değerli yazar grubu vardı,onlarında bana katkıları oldu.Orası sanki benim için yeni bir dünya oldu.Özlediğim edebiyat dünyası oradaydı.Kütüphanede kitapların içinde ders görüyorduk,adeta kitap kokusu soluyorduk.

Merak eden insanlarımıza kitap hakkında küçük bir ipucu verebilirmisiniz?

''Kitapda Yoko onur Annesi ile birlikte yaşayan %200 çılgın ve sıradışı bir annesi var.Yoko onur ve arkadaşı Kara bir devrim başlatıyor.Bu devrim yoko onurun annesinin sunduğu çılgın hayatı değiştirmek.

Bunun içerisinde annesine bir eş adayı bulmak da var.Annesine internette sahte bir profil oluşturup eş aramaya başlıyorlar.Hiç beklemedikleri olaylarla karşılaşıyorlar.Yoko onurun hayatını bu gelişmeler müthiş değiştiriyor'' dedi. Tabiki kahvelerimizi içtikten sonra kendilerine teşekkür ettik ve başarılar diledik.

Ayşe KOCA'nın kitabı norveçde tüm kitapçılardan ve internet üzerinden sipariş vererek satın alabilirsiniz..!

Röportaj:Muharrem Seren Ajans Media AVRUPA HABER NET

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.