NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 28 Ocak 2015 22:50

NORVEC'DE BÜYÜK EYLEM.!SAAT 14:00 ? 16:00 ARASI HAYAT DURDU.!

NORVEC'DE BÜYÜK EYLEM.!SAAT 14:00 ? 16:00 ARASI HAYAT DURDU.!
Norvec'in en buyuk sendikasi olan LO (Lans organidasjonen, turkcesi ise devlet organinasyonu) yaklasik bir 1 milyona yakin uyesi olmak uzere Norvec'de bugun saat 14:00 ? 16:00 arasina resmi greve gidildi.Eylem meclis binası önünde yapıldı.
Norvec'in en buyuk sendikasi olan LO (Lans organidasjonen, turkcesi ise devlet organinasyonu) yaklasik bir 1 milyona yakin uyesi olmak uzere Norvec'de bugun saat 14:00 ? 16:00 arasina resmi greve gidildi. Norveç'de adeta bu zaman içerisinde hayat durdu!

Norvec'in sağ koalisyon hukumeti'nin isçi haklari ile ilgili hazırladığı ve pazar günleri de mesai yapılması ile ilgili çalışmaya,daha çok kolay bir sekilde avrupa birligine acilma isteği Norvec'in hemen hemen her sehrinde binler tarafinda protesto edildi. Genellike sol partiler ve sendikalar ilen birlikte yapilan bu karsit gösterilerde kalabalık bir grup tarafından .

Baskent Oslo'da ise meclisbinasinin onunde yaklasik 10.000 yakin vatandas toplandı. Çesitli sol partiler ise birer konusma yapti.

Hükümetin iş kanununda değişime gitmesini eleştiren Norveç'in en büyük sendikası LO'nun başkanı Gerd Kristiansen, değişikliklerin kadrolu işçileri olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Hükümet yeni tasarıda tam zamanlı çalışan işçileri düşünmeksizin hareket ediyor. Bunun yerine yarı zamanlı çalışan işçi alımının yolunu açıyor. Ancak bunu yaparken yeni istihdam alanları oluşturmuyor" dedi.

Kristiansen, bu nedenle hali hazırda tam zamanlı çalışan işçilerin iş kaybına uğrayacağını ve daha az maaşla hayatlarını sürdürmek zorunda kalacaklarını söyledi. Sendika başkanı, aynı zamanda bu tasarı ile işçilerin hafta sonunda da çalışmaları gerekeceğinden tasarının sosyal krize yol açabileceğini öne sürdü. Tasarının arkasındaki isim olan Çalışma Bakanı Robert Eriksson ise amaçlarının daha fazla kişiyi iş hayatına kazandırmak olduğunu ifade etti. Eriksson, işsizlerin yarı zamanlı çalışmalarının tamamen iş hayatından uzak kalmalarından daha iyi olacağını ve bunun işsizlere ödenen devlet yardımını azaltacağından, işsizlerin devlete olan ekonomik yükünün hafifleyeceğini savundu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.