DÜNYA Haber Girişi : 19 Aralık 2014 13:38

NORVEÇ HOLLANDA'DAN CEZAEVİ KİRALADI

NORVEÇ HOLLANDA'DAN CEZAEVİ KİRALADI
TV 2 Kanalının haberine göre Norveç ve hollanda arasında cezaevi kiralama anlaşması yapıldı.242 Mahkum hollandaya nakledilecek. Norge skal sende 242 fanger til Nederland
TV 2 Kanalının haberine göre Norveç ve hollanda arasında cezaevi kiralama anlaşması yapıldı.
Norveç cezaevlerinde kalan ağır cezalı yabancı mahkumları hollandaya nakledecek.242 mahkum önümüzdeki 2015  yaz aylarında nakledilecek.
Stian Haraldsen 'in haberine göre ;
Norske og nederlandske myndigheter underskrev torsdag en avtale om sending av 242 norske fanger til et nederlandsk fengsel, melder TV 2.

Det er i dag 1192 personer som står i soningskø i Norge. Justisminister Anders Anundsen (Frp) håper at fanger kan sendes til Nederland ellerede til sommeren.

- Jeg håper at vi i løpet av neste sommer kan begynne å sende fanger til Nederland. Det er først og fremst personer med lange dommer, hvor det ikke er aktuelt med permisjoner ennå. Det kan også være utenlandske personer som soner og som har et utvisningsvedtak, sier Anundsen til TV 2.

Det vil være nederlandske fengselsbetjenter i det «norske» fengselet, men de vil være underlagt en norsk sjef - og vil sone under norske forhold.

Det ble tidligere i år kjent at regjeringen vurderte en slik mulighet.

- Vi arvet en utfordrende situasjon etter den rødgrønne regjeringen med for få soningsplasser. For å få til en sårt tiltrengt utvidelse av soningskapasiteten på kort sikt, har vi innledet samtaler med nederlandske myndigheter om leie av fengselsplasser i Nederland, sa Anundsen da.

Nederland har allerede i flere år leid ut fengselskapasitet til Belgia.

«En tilstandsanalyse som Statsbygg har utført i 2013 viser at det er et betydelig vedlikeholdsetterslep i fengslene på mellom 3,3 og 4,4 milliarder kroner. Nødvendig vedlikehold kan føre til at avdelinger eller fengsler må stenge i perioder. I tillegg er soningskøen økende. Pr. nå er den på om lag 1300 ubetingede dommer, samtidig som det er stor etterspørsel etter varetektsplasser,» skrev justisdepartementet tidligere i år.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.