NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 16 Ocak 2015 00:58

Norveç gizli servisinden terör toplantısı

Norveç gizli servisinden terör toplantısı
Norveç emniyet teşkilatına bağlı gizli servis PST, ülkedeki tüm medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenlerini toplayarak terör konusunda alınacak önlemler görüşülecek
Norveç Genel Yayın Yönetmenleri Birliği Başkanı Arne Jensen, PST'nin tüm medya kuruluşlarının yöneticilerini, terör saldırılarına karşı alınacak önlemler konusunda bilgilendirmek için toplantıya çağırdığını söyledi. Bu konudaki her türlü girişimi olumlu karşıladıklarını belirten Arne Jensen: "PST'den aldığımız yazıda, artan terör saldırıları ve mevcut tehditlere karşı ne gibi önlemler alınabilir, mevcut durum nedir gibi konularda isteyen medya yöneticisine bilgi verileceği ve tavsiyelerde bulunulacağı yazıyor. Biz durumu PST ile görüştük ve olumlu karşıladığımız bildirdik. Ama toplantıya kimler katılır bilmiyorum" dedi.
PST'nin özellikle Charlie Hebdo'nin karikatürleri yeniden yayınlama kararı alması ve birçok ülkede medya kuruluşlarının dayanışma sergilemek için karikatürleri yayınlayacağı haberi üzerine medya yöneticilerine toplantıya çağırdığı ifade edildi.
Paris'teki saldırıların Norveç'te alınan güvenlik önlemleri konusunda ne kadar haklı olunduğunu ortaya koyduğu belirtildi. Ayrıca vatandaşlardan şüpheli gördükleri durumlarda PST'nin internet sayfası aracılığı ile ihbarda bulunmaları istendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.