KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 07 Ağustos 2022 22:32

Norveç’de Gezilecek Yerler, Görülmesi Gereken Tarihi ve Trustik Yerler

Norveç’de Gezilecek Yerler, Görülmesi Gereken Tarihi ve Trustik Yerler
Norveç, kusursuz güzelliği eşsiz doğa harikaları ile dünyanın en çok gezilmesi gereken yerlerinden bir tanesidir. Norveç’de nereler gezilir sorusunun cevabını yazımızda bulabilmeniz mümkündür.

Norveç, tarihi yapısı ile de ziyaretçilerine çok kusursuz bir zenginlik bırakıyor. Çok eski tarihlerden günümüze kadar gelen bu ülke tarihte birçok devlete de ev sahipliği yapmış. Bu nedenle oldukça fazla tarihsel kalıntıya gezilerinizde rastlamanız mümkün. Çok soğuk bir ülke olması sebebi ile insanların gezi rehberlerine ekleyemedikleri bu ülke gelen kişileri kendisine hayran bırakmaktadır. Sıcak hava iklimlerinden hoşlanmayanlar, sıcak havada gezmeyi sevmeyenler için aslında Norveç çok ideal bir ülke olmaktadır. Bunalmadan tüm gezilerinizi bu ülkede tamamlamanız mümkündür. Norveç’e eğer kendi imkanlarınızla değil de bir tur ile gidiyorsanız gitmeden önce tur rehberine mutlaka göz atmalısınız. Sizin için aşağıda düzenlediğimiz yerleri mutlaka gezdiren bir tur ile anlaşma yapmalısınız. Aksi halde Norveç’in birçok güzelliğini göremeden ülkeden ayrılmış olursunuz. Günümüzde İskandinav ülke turları olarak geçen tur paketlerinde Norveç ziyaretleri de söz konusu olmaktadır. Ancak bu tur paketleri birden fazla ülkeyi dolaştırdığı için belirli yerlere geziler düzenlemektedirler. Bu nedenle sadece Norveç turlarını düzenleyen tur şirketleri ile görüşmeniz Norveç’i tam anlamı ile gezebilmeniz için daha mantıklı olacaktır. Gitmişken bütçenizi biraz daha zorlamayı düşürseniz ülkeye giriş yaptığınızda oradaki tur şirketleri ile de anlaşabilirsiniz. Bu biraz pahalı olsa da tam anlamı ile gezebilmeniz için ideal bir yöntemdir. İşte Norveç’e gitme imkanı bulanlar için mutlaka gezilmesi gereken yerler ve şehirler;

Jotunheimen Milli Parkı

Norveç’in en önemli ve en büyük milli parkıdır. En yüksek birçok tepeyi ve en büyük akarsuyu bünyesinde barındırır. Çevresinde bulunan konaklama yerleri ile gidip konaklayabileceğiniz bol bol yürüyüş yapabileceğiniz bir mekandır.

Oslo

Norveç’in başkentidir ve en kalabalık şehri olarak bilinir. Norveç’e gittiyseniz asla Oslo’yu görmeden dönmeyin. Tarihi yapısı ile eski birçok müzeyi bünyesinde bulundurur. Bu nedenle Oslo’ya gittiğinizde bu müzeleri de gezme imkanına sahip olabilirsiniz. Çok soğuk bir şehir olmasına rağmen burada yaşayan insanlar birçok yönden çok aktiftirler. Bu durumu şehirde düzenlenen kültürel etkinliklerin çok kalabalık geçmesinden anlayabilmemiz mümkündür. Çok sayıda tarihi binası bulunan bu şehir soğuk ve kasvetli olmasına rağmen şirin yapılaşması nedeni ile bu kasvetten uzaklaşıyor.



Vesteralen Adaları’nın güney kısmını oluşturan Lofoten Adaları, yükselen sivri tepeleri, dingin gölleri, adacıkları ve birbirinden şirin evlerin oluşturduğu küçük balıkçı kasabalarıyla Norveç’in cennetten bir köşesi.

28 bin nüfuslu adaların ekonomisi de balıkçılık üzerine kurulu. Bölgede yetişen sınırlı ürünler ise böğürtlen ve patates… Adaların lezzetli böğürtlenlerinin tadına mutlaka bakmanızı tavsiye ederiz..

Diğer yandan kutup dairesinin kuzeyinde yer alan adaların, sonu Atlas Okyanusu’na bağlanan 1425 kilometrekarelik bir alan üzerinde konumlandığı bilgisini de verelim. 🙂

En ilgi çekici noktası ise kara, deniz ve göller öyle bir uyum sağlamış ki, göl ile denizi ayırt etmek oldukça zor.. Norveç’e yolunuz düşerse Lofoten’i özellikle ziyaret etmenizi öneririz. Asla pişman olmazsınız.. 🙂

Geiranger

Geiranger

Norveç’in batı bölgelerine ilerledikçe akla pek çok turistik nokta geliyor. Bunlardan en önemlisi de elbette ki Geiranger Köyü.. Küçük ve sevimli bu turistik köyün, 2005 yılında UNESCO tarafından da Dünya Mirasları Listesi’ne alındığı bilgisini verelim.

Dünyaca ünlü dergiler tarafından en iyi seyahat mekanı seçilen Geiranger’de görmeniz gereken yerlerin başında 7 Kız Kardeşler Şelalesi, Gerianger Kilisesi gibi hayran kalacağınız noktalar geliyor.

Diğer yandan Okerneset Dağı, Geiranger Köyü’nü uzun süredir tehdit ediyor.. Sebebi ise dağın yakın bir zamanda çökeceğinin düşünülmesi.. Çökmenin bir tsunami yaratacağı, tsunaminin de köyü yok edeceği gibi bir kötü senaryo konuşulmakta.

Bu sebeple Norveç seyahatinizi Geiranger Köyü’nü ziyaret etmeden sonlandırmamanızı tavsiye ederiz. Kim bilir belki de köyün son zyaretçileri sizler olursunuz. 

bulunan küçük ve şirin adayı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Drammen Müzesi

Drammen Müzesi

1996 yılında kurulan ve bir vakıf olarak faaliyet gösteren Drammen Sanat ve Kültür Tarihi Müzesi, Drammen Nehri’nin kıyısında geçici sergilerin ve müzik dinletilerinin yapıldığı bir müzedir.

Özellikle 1800’lü yılların başyapıtlarından oluşan koleksiyonlar ve Norveç sanatının önde gelen isimlerinden Johan Christian Dahl, Peder Balke, Eilif Peterssen ve Theodor Kittelsen’in eşsiz eserlerinin sergilendiği müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 🙂

Norveç Tarih Müzesi

Norveç Tarih Müzesi

Yalnızca Norveç’in tarihini değil, Kızılderililer, Mısırlılar ve Samiler gibi pek çok insan ırkının tarihi hakkında sizi bir zaman yolculuğuna çıkartan Norveç Tarih Müzesi, ülkenin en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. Dinozor iskeletlerinin de sergilendiği müze, oldukça dikkat çeken koleksiyonları ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

İkinci katta yer alan Eskimo kıyafetleri ise, renkli fotoğraflar çekilmeniz için sizlere sunuluyor. Pek çok dönemi bir arada ziyaretçilerine sunan Tarih Müzesi, ülkede başlıca görülmesi gereken yerlerden biri.

***Norveç’in fiyortlarında gezerken bir an bile tereddüt etmeyeceksiniz.. 🙂 Dünyanın en güvenli ülkesinde, hapishanelerin birer birer kapatıldığını biliyor muydunuz(Biletbayi)


www.avrupahaber.net 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.