NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 17 Mart 2015 01:38

Norveç Başbakanı Erna Solberg Ermeni lobilerini şoke etti.

Norveç Başbakanı Erna Solberg Ermeni lobilerini şoke etti.
Norveç Başbakanı Erna Solberg Ermeni lobilerini şoke etti. Başbakan, sözde Ermeni soykırımı için düzenlenecek törene katılmayacağını açıkladı.
Ermeni diasporasının sözde soykırımın 100. yılı nedeniyle düzenlenecek anma törenlerine Norveç Başbakanı Erna Solberg'ten itiraz geldi. Başbakan, davet edildiği törene katılmayacağını söylerken Türkiye ile ilişkilerin kendileri için daha önemli olduğunu söyledi.
 
Sözde Ermeni soykırımının 100. yıldönümünde Ermenistan'da düzenlenecek törenlere davet edilen Norveç'in sağ partili Başbakanı Erna Solberg, Türkiye ile ilişkilerin daha önemli olduğuna dikkat çekerek törenlere katılmayacağını açıkladı.
 
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın 24 Nisan'da sözde Ermeni soykırımının 100'üncü yılı anma törenleri davetine 'hayır' yanıtı veren Başbakan Erna Solberg, Norveç'in ne başbakan ne de dışişleri bakanı düzeyinde temsil edilmeyeceğini sadece Ermenistan'daki büyükelçinin törenlere katılabileceğini bildirdi.
 
TARİHÇİLERİN KONUSU
 
Başbakanlık Müsteşarı Baard Glad Pedersen ise, tarihi konularda kararların tarihçilere bırakılması gerektiğini belirterek "Bu konu son yıllarda çok tartışılan bir konu. Ancak neyin soykırım sayılıp sayılmayacağı BM kararlarıyla bellidir. Onun için bırakalım bu konuda değerlendirmeleri tarihçiler yapsınlar. Başka ülkelerdeki törenlerde ülkeleri büyükelçilerin temsil etmesi çok doğaldır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.