DÜNYA Haber Girişi : 18 Eylül 2014 23:06

New York Times;Haberimizin Arkasindayiz

New York Times;Haberimizin Arkasindayiz
NYT'den Erdoğan'a yanıt geldi "Türkiye IŞİD'den petrol alıyor" ve "IŞİD, Ankara Hacıbayram'da örgütleniyor" haberleri nedeniyle AKP'lilerin yoğun tepkisini çeken New York Times'tan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye IŞİD'den petrol alıyor" haberine "Çirkin, yalan ve adice" dediği New York Times'tan "Haberlerimizin arkasındayız" yanıtı geldi. New York Times'ın sözcüsü Eileen Murphy, yaptığı açıklamada, "Sorgulanan iki hikayemiz de doğru bir şekilde hazırlanmış ve sağlam kaynaklara dayanmaktadır. Hikâyelerimizin kendi kendilerine yeterince açıklayıcı olduğuna inanıyoruz" dedi.

Erdoğan, Katar dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, NYT'yi hedef alarak "Türkiye IŞİD'den petrol alıyor ifadesi, çok çirkin ve kesinlikle yalan. Bu ifadeleri ortaya koyanlar adice bir ifade ortaya koyuyorlar. Kerry ile de yaptığımız görüşmede söyledim. ABD basını asparagas yalan haber üretiyor. Bu adını verdiğiniz gazete, bu tür haberler üretmekte mahir bir gazete. Bunlar Türkiye'nin dost olduğu ülkelerle arasını bozmaya yönelik. Aslı astarı yok" ifadelerini kullandı.

O fotoğraf kaldırıldı

Erdoğan'ın tepkisinin ardından IŞİD'in Ankara Hacıbayram'da örgütlendiği yönünde de habere imza atan NYT, haberin fotoğrafı olarak Erdoğan'ın Hacıbayram cami çıkışından bir fotoğrafını kullanmıştı. Söz konusu fotoğrafı, internet sitesinden kaldıran NYT, haberin altına da "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nu Ağustos'ta bir camiden çıkarken gösteren fotoğraf yanlışlıkla yayımlanmıştır" notu düştü. (soL)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.