Biz mutlu Cocuklar Yuvasi/Kita Glückliche Kids  olarak her yil geleneksel  "Türkce Etkinligi" programi  yapiyoruz. Cocuklarimiz bir yil boyunca Türkce dersinde ögrendiklerini sahnede ailelerine ve misafirlerimize sunuyorlar. Bizim konseptimiz anadilini ve almancayi iyi konusma ve ögrenme üzerine kurulu oldugu icin her iki dili gelistirici programlari cocuklarla calisiyoruz. Bizim cocuklarimiz okullarda 4,5 yasindaki cocuklara yapilan almanca testinde ortalamanin cok üzerinde puan aliyorlar. yani normal tek dil konusan bir alman cocugu 6-8 puan alirken bize 3 yasinda gelen ve almanca bilmeyen bir cocuk 4,5 yasina gelip test edildiginde 18-22 arasi puan aliyor. Tabiiki bu bir grup calismasi,  bu nedenle  is arkadaslarimi ve özellikle müdürümüz Elif Alkaci özellikle tebrik etmek istiyorum.
 Mutlu cocuklar yuvasindaki bu calismalar ve basari bize olan talebi artirdi. Bu talep bize yeni yer arastirmasina girmemize ve yeni cocuk yuvalari acmamiza vesile oldu. Su an 3 cocuk yuvasinda azimle calismaktayiz. Bilgi, kültür ve sevgiyle verdigimiz calismalarin sonuclarida bugünki program gibi bizleri mutlu ediyor. annelerin, babalarin, teyzelerin dayilarin, dede ve ninelerin gözündeki mutluluk, gurur, Sevinc öyle yogunki bunlar Zaman Zaman mutluluk gözyaslarina neden oluyor. Hayatta bundan ve cocuk sevgisinden daha güzel bir duygu olamaz.

Geleneksel Türkce etkinligi programimizda amacimiz sadece anadili tesvik degil, ayni zamanda kültürümüzü yasatmaktir. Ailelerimizden birinin Türkiyede otele  tatile gittiklerinde cocuklarinin oradaki türk cocuklarindan daha cok sarki ve siir bildiklerini görmeleri ve bunu benimle gururla paylasmalarina cok mutlu oldum. Bu basarimizin tasdikidir.

Bu yılki programımızda, konu ve çalışmalarımız ağırlıklı olarak şunlardı: 
1.mevlana- 4 yaşındaki çocuğumuzun gözler yaşartıcı gösterisi
2. Horon - 3 yaş grubu çocuklar
3halay- 4-5 yaş grubu gösterisi
4. Saz gösterisi
5. Ninni - 3 yaş çocukları
6. Koro - 3-6 yaş grubu 
    Koro şarkıları: karanfil deste gider, kaleden top atarlar, bir dünya bırakın biz çocuklara, kara basma iz olur
7. Mini koro: 3 yaş çocukları: 
    Arı, tinimini hanım
8. Tiyatro gösterisi

Tüm aileler hem duygu yoğunluğundan ağladı, hemde çocukların şirinliğine güldü. Tek kelimeyle harikaydı. 
Hamburg
HABER:Muharrem SEREN AJANS MEDİA