DÜNYA Haber Girişi : 17 Eylül 2014 01:11

"Müslümanlar endişeleniyor"

ALMANYA'NIN Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Parlamentosu'nda Selefiler tartışılacak. SPD Eyalet Milletvekili İbrahim Yetim ve Yeşiller Partisi'nden Thomas Stotko, meclise Selefilerle ilgili önerge verdi.

ALMANYA'NIN Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Parlamentosu'nda Selefiler tartışılacak. SPD Eyalet Milletvekili İbrahim Yetim ve Yeşiller Partisi'nden Thomas Stotko, meclise Selefilerle ilgili önerge verdi. Yetim, konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınlayarak, "Bir avuç insanın hukuk devletini hiçe sayarak, paralel kontrol mekanizmaları kurmaya çalışması, büyük bir meydan okuma. Müslümanlar bu tarz olaylardan iki yönlü etkileniyor. Çünkü bir yandan kendilerini ve dinlerini açıklamak zorunda hissediyor, diğer yandansa, kendilerini güvende hissetmeyip, çocukları için endişeleniyorlar" dedi. Yetim, kısıtlayıcı önlemlerin yanı sıra, acilen caydırıcı tedbirlerin de alınması gereğine dikkat çekti. Thomas Stotko ise, "Uyum meclislerine açık bir mektupla seslenip, yerel bazda camiler ve siyasetçilerle birlikte çözüm geliştirmeleri için çağrıda bulunacağız" dedi.

DÜSSELDORF

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.