AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 12 Nisan 2015 09:53

Müslüman Kardeşler lideri Bedii'ye idam

Müslüman Kardeşler lideri Bedii'ye idam
Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 13 İhvan yöneticisinin idamına hükmedildi
Bedii ve 50 İhvan üyesinin yargılandığı "Rabia Operasyonları Birimi" davasının duruşmasına Kahire Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. İdamlarla beraber müebbet hapis cezası verilen 37 kişi arasında tutukluluk halini  protesto için bir yıldan fazla süredir açlık grevi yapan ABD vatandaşı Muhammed  Sultan'ın da bulunduğu belirtildi. Kararın temyiz yolunun açık olduğu ifade edildi.

Mahkeme, Bedii hakkında mart ayında idam kararı vermiş ancak hükmün, müftülükle yapılacak istişarenin ardından 11 Nisan'da resmi olarak açıklanacağını duyurmuştu. Kamuoyunda "Rabia Operasyonları Birimi" olarak bilinen davada sanıklara, 14 Ağustos'ta Kahire'deki Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında 'kaos çıkarma, polis karakolları, kamu malları, devlet kurumları ve özel kuruluşlar ile kiliselere saldırı planı hazırlama' gibi suçlamalar yöneltiliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.