DÜNYA Haber Girişi : 02 Aralık 2014 22:47

Merkel;Firmalar göçmenlere şans vermeli

Merkel;Firmalar göçmenlere şans vermeli
Pazartesi günü toplanan yedinci Uyum Zirvesi öncesi konuşan Başbakan Angela Merkel iş dünyasına genç göçmenlere daha çok şans vermeleri çağrısında bulundu. Göçmen kökenli gençlere daha iyi bir mesleki eğitim verilmesi için firmalara çağrı yapan Merkel, ya

Pazartesi günü toplanan yedinci Uyum Zirvesi öncesi konuşan Başbakan Angela Merkel iş dünyasına genç göçmenlere daha çok şans vermeleri çağrısında bulundu. Göçmen kökenli gençlere daha iyi bir mesleki eğitim verilmesi için firmalara çağrı yapan Merkel, yabancı bir isme sahip olan göçmen kökenlilerin meslek eğitim yeri bulmakta dezavantaj yaşadıklarına dikkat çekti.

SONUNDA MERKEL DE KABUL ETTİ

Göçmen kökenlilerin iş ve mesleki eğitim yeri bulmakta Alman akranlarına göre dezavantaj yaşadıkları ve bu kişilerin başvuru yaptıkları firmalar tarafından iş görüşmesine bile çağrılmadıkları gerçeği bu güne kadar yapılan çok sayıda araştırma tarafından ortaya koyulmuş durumda. Son olarak Başbakan Angela Merkel de bu konuya değindi ve göçmen kökenli gençlerin mesleki eğitim yeri ararken zorluklarla karşılaştıklarını kabul etti. Pazartesi günü toplanan Uyum Zirvesi öncesi konuşan Merkel iş dünyasını bu konuda uyardı ve göçmen kökenli gençlere daha çok şans verilmesi gerektiğini belirtti.

İŞ DÜNYASI GÖÇMENLERE KARŞI YETERİNCE AÇIK DEĞİL

Göçmen kökenlilere ön yargılı yaklaşmanın büyük bir potansiyeli heba etmek anlamına geldiğinin altını çizen Merkel, göçmenlerin anavatanlarında aldıkları diplomanların artık Almanya tarafından tanındığına dikkat çekti. Merkel Almanya'da göçmenlerin mesleki yeterlilikleri konusunda varolan karmaşık bürokrasinin azaltılması yolunda ilerlediklerini söyledi ve bu insanların topluma daha çok katkı yapabilecekleri bir ortamın hazırlanması gerektiğini ifade etti. Merkel, ?Uzman personel arayan firmaların göçmenler konusunda daha açık olmalı," şeklinde konuştu.

DİL, OLMAZSA OLMAZ

Merkel demecinde Almancanın önemine de vurgu yaptı. ?Almancanın öğrenilmesi kalifiye bir iş gücü için olmazsa olmaz bir koşul ve gerekliliktir," diyen başbakan, bu konuda göçmenlerin kişisel inisiyatiflerinin gerektiğine vurgu yaptı. Merkel, dil konusunda iş dünyasının da çalışanlarını desteklemesi gerektiğini ifade etti. Pazartesi günü başbakanlıkta toplanan 7. Entegrasyon Zirvesi'nin ana temasını göçmen kökenli gençlerin meslek eğitimi konusu oluşturuyor.

Haber: (Almanya Bülteni) ? Berlin

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.