FRANSA HABERLERİ Haber Girişi : 12 Kasım 2018 22:41

Merkel: Ben Macron'un karısı değilim

Merkel: Ben Macron'un karısı değilim
1. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100'üncü yıldönümü için düzenlenen törenlerde, 101 yaşındaki bir kadın Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un karısı zannetti. Merkel, kendisine "Madame Macron" diye hitap eden kadına k

DUVAR – Fransa’nın başkenti Paris’te 1. Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100’üncü yıldönümü için düzenlenen törenlerde, 101 yaşındaki bir kadın Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un karısı Brigitte Macron zannetti. Merkel kendisini “Ben Almanya Şansölyesiyim” diye tanıtmak zorunda kaldı.




French.TV.info kameralarına yansıyan görüntülerde, iki lider anma töreninin ardından halkla biraraya geliyor. 101 yaşındaki kadın Emmanuel Macron ile sohbet ederken önce “Benim gibi küçük bir kadının Cumhurbaşkanı ile el sıkışması fantastik bir şey” diyor. Ardından da Merkel’e dönerek ona “Madame Macron” diye hitap ediyor.

Bu karışıklığa şaşıran Merkel, kadına eğilip Fransızca olarak iki defa “Ben Almanya Şansölyesiyim” dedi. 101 yaşındaki kadın bu yeni bilgiye pek tepki vermese de, gülümseyerek “Bu fantastik” dedi. (Dış Haberler)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.