KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 14 Temmuz 2016 15:04

Kurban Bayrami ne zaman? Kurban Bayrami mesajlari.!

Kurban Bayrami ne zaman? Kurban Bayrami mesajlari.!
Kurban Bayramı 2016 ne zaman.?2016 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?Kurban Bayramı 2016 ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü kaç gün oldu? Geçmişten günümüze, içerisinde pek çok güzellikleri ve nice hikmetleri barındıran Kurban bayramı, bu sene 12 Eylül 2016

Kurban Bayramı 2016 ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü kaç gün oldu?

İslam dininde hicri takvimin Zilhicce ayının onuncu gününde başlayan ve toplam dört gün süren kurban bayramı, dini bayramlardan bir tanesidir. Sabırsızlıkla beklenen Kurban Bayramı 2016 yılında 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Gelecek kurban bayramı tatilini yapılacak düzenlemeyle 9 güne çıkartabileceğimiz bir takvim görünüyor." dedi.


Kurban Bayramı'nın bu sene ne zamana denk geldiği araştırılmaya başlandı. Peki 2016 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban ne zaman kesilir? Kurban kimler tarafından kesilir? 2016 Kurban Bayramı ile ilgili merak edilen soruların yanıtını haberimizin detaylarından inceleyebilirsiniz...

2016 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Geçmişten günümüze, içerisinde pek çok güzellikleri ve nice hikmetleri barındıran Kurban bayramı, bu sene 12 Eylül 2016 Pazartesi gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı tatilinin ise 9 gün olması bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası basın açıklaması yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Önümüzde de yine uzun bir bayram tatili olacak. Bu kazaların olmaması için çaba göstereceğiz." diyerek vatandaşlara müjdeyi verdi.

KURBAN NE DEMEKTİR, HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte yaklaşmak, Allâh'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur.

Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman'ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnet-i müekkededir. Dini kaynaklarda Peygamber efendimizin kurbanını daima kestiği ifade edilmektedir.

KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?

Kurban, kurban bayramının ilk üç gününde kesilir. Kurban kesim vakti, Bayram namazı kılınan yerlerde, bayram namazı kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Bayramın üçüncü günü güneş batıncaya kadar devam eder. Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüzleri kesilmesi uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir.

Şafii mezhebine göre ise kurban bayramın dördüncü günü de kesilebilir.

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI,SÖZLERİ....!


Sema kapılarının açık olduğu bugünde heybenizde tohum tohum dua menekşeleri saçmanız temennisiyle hayırlı bayramlar. 
Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, tum islam alemine barış ve huzur getirmesine Cenabi Allah'tan niyaz ederim.
Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dileriz. Bu hayırlı günde dualarınız kabul olsun. Dualarınızı eksik etmeyin? 
Allahın rahmeti üzerine olsun. Sana gelen her iyilik Allahtandır, bütün kötülükler nefsindendir. Mekanın cennet yuvan huzurlu kalbin Allah ile dolu bayramınız mübarek olsun. 
Güzel düşünceler nefeslere dolarsa, güzel dualar olur, dua ise Yüce ALLAH'a gider nur olur, gökyüzünde buluşan dualarımızın nurlanması ümidiyle Bayramınızı Kutlarım. Bu mübarek bayramda kalplerinizde barış, gözlerinizde umut, etrafınızda sevgi olsun, Kurban Bayramınız Mübarek Olsun. 
Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Bayramın Kutlu Olsun. Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Kurban Bayramını doya doya yaşayalım. Hayırlı bayramlar!
Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramları dileğiyle.

Dostlukların pekiştiği, sevinçlerin çoğaldığı, hayallerin gerçek olduğu, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu sevgi dolu nice Kurban Bayramına? Kurban bayramınızı en içten sevgilerle kutlar nice hayırlı bayramlara dilerim. 
Sevdiklerinizle birlikte mutlu bir bayram geçirmeğiniz dileğiyle iyi bayramlar dilerim..!

Kalbinize damla damla umut, yaşadığın günlere binlerce tatlı mutluluk dolup taşsın. Ailen hep yanında olsun, yüzün hiç solmasın. Daha nice günlere.. !

Bereketiyle gelen Kurban Bayramı sana ve sevdiklerine bol bol huzur, mutluluk ve dirlik getirsin. Tüm güzellikler evine dolsun. !

Güzel yarınların başlangıcı olan bugün, bütün dualarımızın kabul olmasını diler nefsimizin güçlenmesini, yüreğimizin bedenimize ilham vermesini temenni ederim. Kestiğiniz kurbanlar kabul olsun.. !
İyi niyetle başladığımız her gün sevdikleriniz hep sizinle olsun. Hayırlara vesile olmasını dilediğimiz zamanlardan birini daha yaşıyoruz. Bugün berhudar olma günüdür. Bizleri yaratan Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Ellerimi kaldırıp dua ediyorum. Bir bayram daha hep beraberiz. Gönüllerin bir olduğu bugün Rabbimiz bizleri sevdiklerimizden ve doğru yoldan ayırmasın. En kısa zamanda bereketli sofralarda görüşmek dileğiyle. Bugününün sevinç içinde geçmesini temenni eder, hayırlara vesile olmasını arzu ederim...!

Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Kestiğiniz kurban ve dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Kurban Bayramınız mübarek olsun...!

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Kurban Bayramınız mübarek olsun. Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Kurban Bayramını doya doya yaşayalım. Hayırlı bayramlar! Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! 
Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun! 
Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin. Söz: Nimetlerin en iyisi çalışarak kazanılan, arkadaşların en iyisi de Allahı hatırlatandır. Kurban Bayramınız Mübarek olsun? 
Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul, Kurban Bayramın mübarek olsun? Bu mutlu günde, güzel insanlara, özel insanlara,hani vazgeçemediklerimize, sevgilerimizi, saygılarımızı, dualarımızı gönderiyoruz. Her gününüz bir bayram olsun..!

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz. Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katli, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun? 
Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu Kurban Bayramının, yaşadığınız tüm sorunları alıp götürmesi dileğiyle...!

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği.. Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim...!

Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır yalnız kalmamak için, bayramlar vardır dostluğu paylaşmak için? Kurban Bayramınız kutlu olsun..!

Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice Kurban Bayramlarına.. Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesi dileğimle Kurban Bayramını kutluyorum..!

Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Kurban Bayramınız kutlu olsun. Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tatlandıran, gerçekten güzel ve bereketli bir Kurban Bayramı dileriz...!

Benim ömrümde ırmaklar vardır, sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır, bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm. Kurban Bayramınız Kutlu Olsun. Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim. Tüm arkadaşların Kurban Bayramı?nı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim Her şey gönlünüzce olsun!


Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın Kurban Bayramın kutlu olsun. Kurban Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlık ve huzur içinde geçirmenizi dileriz Bayram tüm insanlığa hayırlı olsun! 

Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dileriz .Bu hayırlı günde dualarınız kabul olsun Dualarınızı eksik etmeyin. Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli Kurban Bayramları dileğiyle?

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı diliyoruz Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz? Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun Kurban Bayramınız hayırlara vesile olsun..!

Bu değerli Kurban Bayramında, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin. Kurban Bayramının ulusumuzun diriliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını dilerim..!
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.