DÜNYA Haber Girişi : 10 Eylül 2014 20:29

Kundaklama eylemlerine karşı 19 Eyül'de ortak etkinlik

Kundaklama eylemlerine karşı 19 Eyül'de ortak etkinlik
ALMANYA Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) tarafından, ülkede camilerin kundaklanmasına tepki olarak 19 Eylül'de bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

ALMANYA Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) tarafından, ülkede camilerin kundaklanmasına tepki olarak 19 Eylül'de bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. KRM Sözcüsü Ali Kızılkaya, Almanya'da son günlerde artan camilere yönelik saldırılar sonrasında böyle bir organizasyon düzenleme kararı aldıklarını belirtti. Son bir ay içerisinde Almanya'da 5 camiye saldırı düzenlendiğini söyleyen Kızılkaya, saldırıların endişe verici olduğunu kaydetti. İbadethanelere yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kızılkaya, "Buna toplumun da bir tepki vermesi gerekiyor. Biz burada toplumun, siyasetin ve medyanın tepkisini çok yeterli bulmadık. Gerçekten üzüntü içindeyiz" dedi. 19 Eylül'de yapılacak organizasyon ile yaşanan bu olaylara dikkat çekmek istediklerini ifade eden Kızılkaya, toplumun huzurunu kaçıran bu tür asırı hareketlere de ortak bir tavır konulması için çağrıda bulunacaklarını belirtti.

GERGİNLİĞE DİKKAT

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dış İlişkiler Müdürü Zekeriya Altuğ ise DİTİB olarak organizasyona iştirak edeceklerini belirtti ve Almanya'daki Müslümanların duruşunu net olarak ortaya koyan bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Etkinliğe Berlin, Hamburg, Mölln, Bielefeld, Oldenburg, Frankfurt und Stuttgart gibi şehirlerde siyasileri davet edeceklerini anlatan Altuğ, "Cuma namazı çıkışında belirlenen şehirlerde KRM temsilcisi bir açıklama yapacak. Bu açıklama da Almanya'daki tüm camilerde aynı olacak" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.