SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 23 Ağustos 2018 23:56

Konut yatırımcısına en çok kazandıran şehir Balıkesir oldu!

Konut yatırımcısına en çok kazandıran şehir Balıkesir oldu!
Özel bir araştırma şirketi tarafından Emlak Raporu yayımlandı. 2018 yılında büyükşehir kapsamında yatırımcıya en çok kazandıran il Balıkesir oldu.

Özel bir araştırma şirketi tarafından emlak raporu yayımlandı. Sonuçlara göre 2018 yılında 30 şehirin 21'inde konut fiyatları yüzde 10 arttı. Zirveye ise Balıkesir oturdu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Tekirdağ ve Van illerinde getiri oranları yüzde 20’nin üzerine çıktı. Malatya, Bursa, Samsun ve İzmir'de ise yatırımcılara  yüzde 15 ila 19 arasında değişen oranlarda getiri sağlandı.

Anadolu'da emlak fiyatları hızla artmaya devam ediyor. Balıkesir şehrinde yüzde 20’ye ulaşan getiri oranı İstanbul, Ankara,  Izmir gibi mega şehirleri solladı. Özel bir gayrimenkul şirketinin Balıkesir temsilcisi Burç Özoğuz, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Balıkesir mega şehirleri geride bıraktı

Balıkesir’in metropol kentlere yakınlığı, cazibe merkezi oluşu ve yeni yatırımların konut fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu söyleyen Özoğuz, "Emlak konusunda yatırımcıya Anadolu’da en çok kazandıran şehir Balıkesir oldu. Yüzde 26 gibi bir oranla Haziran 2018’de zirvede yer aldı. Bunun birçok nedeni var. Bölgemize gelen memurlar, tayin yoluyla gelen her kesim insanın Balıkesir’e ilgisi artıyor. Hatta son tayin dönemi gelen insanlar bile kendi şehrine geri dönmüyor. Balıkesir’in güzelliği, cazibesi nedeniyle burada yaşamayı tercih ediyorlar. Bununla birlikte konuk fiyatları daha fazla artmaktadır. Balıkesir’de yeni yapılan AVM’ler ve diğer alanlar Balıkesir’i cazibe merkezi haline getiriyor. Metropol şehirlere yakınlığı ile bilinen Balıkesir’imiz aynı zamanda önemli bir sahil kesimine sahip olmasından dolayı tercih ediliyor. Bu sebeplerden dolayı da konut fiyatları çok fazla arttı. Aynı zamanda da yatırımcıya kazandırdı” açıklamasında bulundu.

Metrekare fiyatları 2 bin 500 TL'den başlıyor

Balıkesir’de metrekare fiyatlarının 2 bin 500 TL'den başlıyor. Fiyatlar, 2 bin 500 ile 5 bin TL arasında değişiyor. En değerli ilçenin Aştıeylül olduğunu söyleyen Özoğuz, “Balıkesir’de şu an en değerli bölge Altıeylül ilçesidir. Altıeylül ilçesinin Bahçelievler, Plevne ve Gaziosnampaşa mahalleleri şu an metrekare fiyatları bakımından en değerli yerlerdir. Buradaki metrekare fiyatları 2.500 ile 5.000 TL arasında değişiyor” dedi.

Körfez emlak fiyatlarını artırdı

Körfez bölgesindeki olanakların artmasıyla fiyatların yükseldiğini vurgulayan Özoğuz, "Özellikle turizm ve kültürel alanlardaki faaliyetler ve denizlerin mavi bayraklı olması, Edremit Körfez havalimanın yurtdışı uçuş trafiğine açılması özellikle yurt dışından gelen gurbetçilerin ve turist kafilelerinin direkt uçuşlarla o bölgeye gelmeleri Balıkesir’in körfez bölgesindeki fiyatları da arttırdı. Çünkü gelen insanlar Kazdağlarını, Ayvalık’ı, Altınoluk’u, Edremit’teki bütün kültürel alanları gezdikleri için aynı zamanda bir oksijen deposu olan Balıkesir’i beğenip buradan ev almak istiyorlar. Yazları burada geçirmek istiyorlar, bununla birlikte arz talep meselesinden dolayı da fiyatların artması gayet normaldir” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.