DÜNYA Haber Girişi : 14 Ekim 2014 00:15

Kobani'de büyük patlama

Kobani'de büyük patlama
Suriye'nin Kürt kenti Kobani'ye saldırısı sırasında, Türkiye sınırına yakın bölgede bombalı intihar saldırısında bulunduğu bildirildi
Bir başka iddia ise IŞİD'in saldırısını Kobani'yi savunan Halkçı Koruma Birlikleri (YPG) güçlerinin önceden fark ederek bomba yüklü aracı roketle vurduğu yönünde.

Benzer bir bilgiyi Doğan Haber Ajansı (DHA) da verdi. DHA, bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgiye göre IŞİD güçlerinin Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenlemeye kalkıştığını ancak YPG güçlerinin önceden fark ettiği bomba yüklü aracı roketle vurarak imha ettiğini bildirdi. Türkiye tarafında tedirginliğe yol açan bomba yüklü aracın infilak etmesinin ardından yükselen dumanlar Mürşitpınar'dan da görüldü.

İngiliz Reuters ajansı da Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve Kürt yetkililere dayandırarak verdiği haberinde intihar saldırısının, ağır çatışmaların yaşandığı bölgede, Kobani'nin iki kilometre kuzeyinde gerçekleştiğini duyurdu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.