DÜNYA Haber Girişi : 02 Nisan 2018 14:50

Kıbrıs'ta 110 bin Türk Rum vatandaşı oldu

Kıbrıs'ta 110 bin Türk Rum vatandaşı oldu
KKTC'de 110 bin 734 Kıbrıslı Türk, 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti'nden kaynaklanan hakları nedeniyle Avrupa Birliği (AB) vatandaşlığı aldı.


KKTC'de  110 bin kişi Rum vatandaşlığına geçti. Özellikle AB vatandaşlığı için tercih edilen Rum  pasaportu, geçmişteki hakları nedeniyle Rum vatandaşlığı aldı.

Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu alanların sayısının 83 bin 950 olduğu belirlendi. Rum Nüfus Dairesinde kayıtlı Kıbrıslı Türk sayısının ise 175 bin kişi olduğu kaydedildi.

"AB VATANDAŞLIĞI CEZBEDİYOR"

KKTC vatandaşları içerisinedn Rum kesimini tercih edenlerin büyük bir kısmının gençlerden oluştuğunu belirten Rum kaynaklar, özellikle vatandaşlık tercih nedeninin de AB pasaportuna sahip olmak olduğu belirtildi.

Rum basınından aktardığı habere göre, ​Kıbrıs Rum tarafının AB üyeliğinden sonra vatandaşlık başvurularının arttığı belirterek, "Avrupa pasaportuna ve AB vatandaşlık sıfatına sahip olmanın, özellikle genç yaştaki birçok Kıbrıslı Türk için cezbedici hale geldiği" savunuldu.

KIBRIS CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI ARTIYOR

Kıbrıslı Türk ve Türkiye vatandaşlarının yaptığı karma evliliklerden doğan çocukların 'Kıbrıs Cumhuriyeti' vatandaşlığı alması tehlikesinin yıldan yıla arttığı belirtildi.

Kıbrıslı Türklere her yıl ortalama 50 milyon TL'ye yakın da tıbbi tedavi yardımı yapılığı ifade edildi.

Kaynak:

Ensonhaber.com | DHA | 02.04.2018 10:39


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.