DÜNYA Haber Girişi : 08 Eylül 2014 14:13

Kadın cihatçılar polis gücünü yönetiyor

Kadın cihatçılar polis gücünü yönetiyor
Kadın cihatçılar polis gücünü yönetiyor İngiltere'den IŞİD terör örgütüne katılım devam ediyor. Bu sefer onlarca kadın cihadçının örgüte katılmak üzere Türkiye'ye doğru yola çıktığı iddia edildi. İngiltere vatandaşları Türkiye üzerinden IŞİDin ka

Onlarca İngiltere vatandaşı kadın cihadçının IŞİD'e katıldığı ve bir o kadarının da katılmak üzere Türkiye'ye doğru yola çıktığı bildirildi.The Telegraph gazetesinde yayımlanan bir haberde İngiltere vatandaşı kadın cihadçıların İŞİD'in kadın polis gücünü yönettikleri ileri sürüldü.

Haberde, İslamcı teröristlerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan kadınların İslama uygun hareket edip etmedikleri yine sadece kadınlardan oluşan El Khnassa tugayı tarafından denetleniyor.

İngiliz cihadçı kadınların yönettiği polis gücünün katı kurallara uymayan kadınları cezalandırma yetkisi bulunuyor.

Gazete, El Khanssaa tugayının IŞİD'ın karargahı olan Rakka'da faaliyet gösterdiğini haber verdi.

Batılı istihbarat ve güvenlik birimleri, Amerikalı rehineler James Foley ve Steven Sotloff'un Rakka'nın etrafındaki çölde katlediklerini tahmin ediyor.

El Khanssa tugayındaki İngiltere vatandaşı kadınların Amerikalı gazetecileri katleden ve "Cihadçı John" olarak bilinen zanlının gerçek kimliğini bilebilecekleri düşünülüyor.

Londra'daki King's College'de faaliyet gösteren Uluslararası Radikalleşme Araştırma Merkezi (ICSR) arşatırmacılarına göre, El Khansaaa tugayındaki en önemli figürlerden biri 20 yaşındaki Aksa Mahmud.

 

(Kaynak: CNN Türk)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.