DÜNYA Haber Girişi : 27 Eylül 2014 10:27

İsveç'te Türk milletvekili mazbata aldı

İsveç'te Türk milletvekili mazbata aldı
İsveç'te Türk milletvekili mazbata aldı İsveç'te yapılan genel seçimlerde Sosyal Demokrat Parti'den yedek milletvekili seçilen Sultan Kayhan mazbatasını aldı.

İsveç'te Türk milletvekili mazbata aldı

 Kendisinin yedek milletvekili seçilmesinden daha çok, Sosyal Demokratların yeniden iktidara gelmesinin daha önemli olduğuna dikkat çeken Sultan Kayhan, "Öncelikle belirtmek isterim ki; benim milletvekili seçilmemden daha önemlisi, Sosyal Demokrasinin İsveç'te tekrar zafer elde etmesidir! Sosyal demokrasiler de kişilerin başarısından daha öte, kitlesel başarılar ön plandadır.



'Partimi kutluyorum'
Bu açıdan bakıldığında, partimi kutluyorum. Yedek milletvekilli seçilmem ile ilgili gayet mutluyum, fakat parti olarak, yani sosyal demokratlar olarak, daha çok çalışıp, daha güzel ve insanlar arasında  eşitliklerin daha fazla önem taşıdığı, daha yaşanabilir bir İsveç için mücadele vereceğiz. Ve bende bu mücadelede üzerime düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirerek, partime ve çoğulcu demokrasiye katkı sağlamak istiyorum" dedi.


 









Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.