SİYASET Haber Girişi : 15 Ocak 2023 12:24

İsveç Türk Toplumu’nun tarihi günü MUHARREM DEMİROK PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI

İsveç Türk Toplumu’nun tarihi günü   MUHARREM DEMİROK PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI
İsveç Türk Toplumu’nun tarihi günü MUHARREM DEMİROK PARTİ GENEL BAŞKAN ADAYI Oldu.!
“- O, kendine güvenen her durumda istikrarlı ve kararlı bir duruş sergileyen, başkalarına liderlik edebilen ve başkalarını yanına çekebilen bir kişi. 

- Güçlü iletişim yeteneğiyle kolay ilişki kurabilen ve dinleyen, çözüm odaklı bir takım lideri kazandık. Partimize yeni oylar kazandıracağına inanıyoruz. “

Center (Merkez) partisi Seçim Kurulu başkanı Jan Andersson bu sabahki basın toplantısında yukarıdaki gerekçeyle Muharrem Demirok’u Şubat’ta yapılacak kongrede parti genel başkanlığına tek aday olarak sunma kararı aldıklarını açıkladı. 

Eylül de yapılan seçimde siyasi yelpazede ortanın sağında yaralan İsveç köylülerinin partisinden Linköping milletvekili seçilen Kululu Muharrem, Parti Genel başkanı Annie Lööf’ün çok yakın çalışma arkadaşıydı. 

Muharrem; Linköping de uzun  yıllardır yaptığı siyasi çalışmalardan edindiği siyasi tecrübesiyle parti içinde en tepeye yükselerek “Parti Meclisi” ve “Yürütme Kurulu” üyelikleri görevlerini de üstlenmişti. 

Stockholm gettosu Vårby Gård da doğup büyüyen Muharrem’in İsveçli eşi
Sara ile mutlu birlikteliği ve üç çocuğu var. 

Sevilen bir arkadaşımız ve Kulu’da bizim “kapı bir  komşumuz” Hamza Demirok’un oğlu olan Muharrem, benim de çocukluğumda tanıdığım ve Kulu’da “Mantişlerin Maharrem” lakabıyla anılan ve renkli bir kişiliği olan rahmetli dedesinin adını taşıyor. 

46 yaşındaki başarılı politikacımızın annesi ise çok iyi Türkçe bilen ve Türk kültürünü çok güzel özümseyen bir İsveçli. 

Ne diyelim ?

İşte İsveç Türk Toplumu’nun gururu bir Kululu ! 

Gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz ! 

İlk defa İsveç’te Türk ve müslüman olan bir kişi böyle yüksek bir siyasi makama aday gösterildi. 

Partilerimiz farklı olsa da geçlerimize “örnek bir rol model” olan Muharrem’i yürekten kutluyorum. 

“Komşu çocuğu” Muharrem’i ve babası Hamza abiyi tebrik ediyor, kongre de oybirliğiyle Center Parti Genel Başkanlığına seçilmesini diliyorum.. 

TANER YILDIZ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.