TÜRKİYE Haber Girişi : 21 Temmuz 2016 18:39

İstanbul'daki darbe girişimi soruşturmasında son durum

İstanbul'daki darbe girişimi soruşturmasında son durum
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı darbe girişimi soruşturmasında şu ana kadar 1661 kişinin tutklandığı öğrenildi. Adliyeye sevkedilmeyi bekleyenlerin sayısı ise 574 olarak açıklandı.Operasyon RTÜK'e sıçradı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada savcılıkça ifadeleri tamamlanarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında general, amiral, askeri hakim, askeri savcı, subay, astsubay, uzman çavuş, er, asker öğrenci, polis ve özel güvenliğin de aralarında bulunduğu 1661 kişi tutuklandı. 

Darbeye teşebbüsten tutuklandılar

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gruplar halinde getirilen askerlerin mahkeme sorguları devam ediyor. Mahkemeye sevk edilen 1661 kişi "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak " suçlarından tutuklandı. 
  
547 kişinin işlemleri devam ediyor

244 kişi adli kontol hükümleri uygulanarak serbest bırakılırken, 68 kişi ise mahkemeden direkt serbest bırakıldı. 547 kişinin adliyeye sevki beklenirken Olaylara karıştığı belirlenen 2 askerin ise hastanedeki  tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

Operasyon RTÜK'e sıçradı


Darbe girişimi sonrasında tüm kurumlarda başlatılan görevden almalar RTÜK'e de sıçradı.



Bilkent'te bulunan RTÜK merkezinde 29 personel açığa alındı.

Tüm personelin saat 10.00 itibariyle kurumdan çıkması yasaklandı.

Açığa alınanların sayısının akşam saatlerine doğru artması bekleniyor.



Kaynak:Cnn Türk


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.