TÜRKİYE Haber Girişi : 07 Ekim 2014 22:52

İstanbul Emniyeti'nde Kobani alarmı...

İstanbul Emniyeti'nde Kobani alarmı...
İstanbul Emniyeti'nde Kobani alarmı... Kurban Bayramı tatili için il dışına çıkanlara acil dönüş talimatı verildi. IŞİD'in Kobani'ye bayrak çekmesinin ardından İstanbul'un birçok noktasında protesto gösterileri düzenlendi.

Kurban Bayramı tatili için il dışına çıkanlara acil dönüş talimatı verildi. IŞİD'in Kobani'ye bayrak çekmesinin ardından İstanbul'un birçok noktasında protesto gösterileri düzenlendi. Belediye otobüsü, işyerleri ateşe verilirken göstericiler polisle çatıştı. Bir polis açılan ateşle bacağından yaralandı. Gece boyu süren eylemlerin bugün de devam edeceğinin belirlenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle il dışında tatilde olan persenole sabah saat 08.00'da görevlerinin başında olmaları talimatı verdi. 

Çok sayıda polis uçak ve otobüslerle İstanbul'a döndü. Çok sayıda polisinde dönüş yolunda olduğu belirtildi. Mesainin 12-12'ye alındığı personele SMS mesajlarıyla iletildi. Olay çıkması muhtemel yerlere çevik kuvvetin dışında tatilden dönen polisler de kaydırıldı.  Polislere ikinci bir emire kadar 12-12 mesainin devam edeceği bildirildi.

KADIKÖY'DE GERGİNLİK

HDP'nin çağrısı üzerine Kadıköy'de toplanan bir grup ile polis arasında gerginlik çıktı.

Kadıköy Boğa heykelinin bulunduğu meydanda Kobani'ye destek için toplanan gruplara polis TOMA ve gazla müdahale etti. Meydanda toplanan grubu uyaran çevik kuvvet ekipleri daha sonra eylemcilere TOMA ile su sıktı, gazla müdahale etti.

Müdahale sırasında başından yaralanan avukat Tamer Doğan hastaneye kaldırıldı. Daha sonra yaralı çevredekilerin yardımı ile kucaklanarak hastaneye kaldırıldı. Ara sokaklara dağılan gruba polis müdahalesi devam ediyor.

SULTANGAZİ DE GERGİNLİK

KOBANİ'deki olaylarla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen bir grup, Demokratik Bölgeler Partisi Sultangazi ilçe binası (DBP) önünde toplandı. Cebeci Caddesi'nde AK Parti İlçe Binası'na Abdullah Öcalan posterleriyle yürümek isteyen yaklaşık 500 kişilik grup caddeyi trafiğe kapattı.

Bu sırada grubun önü TOMA ve çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis grubun yürümesine izin vermeyince gerginlik yaşandı. Gruptakilerden bazıları polise havai fişek, taş ve sopalarla saldırdı. Çevik kuvvet polisi ise gruba biber gazı kullanarak müdahale etti.

Grup ara sokaklara kaçtı. Bu arada ellerinde Türk bayraklarıyla caddeye çıkan vatandaşlar DBP'lileri protesto etti. Grubun üzerine yürümek isteyen vatandaşları polis engelledi. Mahallede gerginlik sürüyor.

KÜRTLER AVRUPA PARLAMENTOSUNU İŞGAL ETTİ

IŞİD'in Kobani'ye olan saldırısını protesto etmek için sabah saatlerinde Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünde yaklaşık 100 kişi toplandı. Eylemci grup IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto etmek için bir süredir Avrupa Parlamentosu önünde oturma eylemi yapıyordu. Bu sabah saatlerinde 50 civarında PKK yandaşı  Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu'na zorla girmeye çalıştı. Ellerinde Abdullah Öcalan posterleriyle içeriye giren eylemciler PKK yanlısı sloganlar attı. Polisinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.