TÜRKİYE Haber Girişi : 29 Aralık 2015 12:32

İstanbul Dikkat! Son Yılların En Şiddetli Kar Yağışı Kapıda

İstanbul Dikkat! Son Yılların En Şiddetli Kar Yağışı Kapıda
İstanbullular, 2016'ya kar yağışı ve aşırı soğukla girecek. Kar kalınlığı şehir merkezinde 10 cm'yi, Beylikdüzü, Çatalca, Elmalı gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacak.

Türkiye yeni yıla girmeye hazırlanırken Meteoroloji'den gelen kar yağışı uyarıları da doruğa ulaştı. Son yılların en şiddetli kar yağışını taşıyan soğuk hava dalgası, bu akşamdan itibaren KARADENİZ üzerinden yurda giriş yapacak.


İSTANBUL'DA SICAKLIK BİRDEN AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri  hava sıcaklıklarının 10 ila 15 derece azalacağına dikkat çeken uzmanlar, zaman zaman 10 dereceye çıkan sıcaklığın perşembe günü öğle saatlerinde sıfır dereceye düşeceğini, yeni yıla girerken -2, -3, sabaha karşı ise -4 ila -5 olacağını belirttiler.

KAR KALINLIĞI 30 CM'Yİ GEÇEBİLİR

Uzmanlar, yarın öğle saatlerinde İSTANBUL'da karla karışık yağmur başlayacağını ardından bu yağışın kara dönüşeceğini belirterek, kar yağışının 31 Aralık Perşembe ve 1 Ocak Cuma akşamına kadar süreceğini söylediler. Şehir merkezinde kar kalınlığının 10 cm'ye ulaşırken, Beylikdüzü Avcılar Büyükçekmece gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacağı tahmininde bulundular.

CUMARTESİ GÜNÜ YURDU TERK EDECEK

Cuma akşamı kar yağışının kesilmesiyle birlikte sıcaklıkların daha da düşeceğini ifade eden uzmanlar;TÜRKİYEyi etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava sisteminin cumartesi günü yurdu terk etmesini beklediklerini belirttiler.


(Bölgeyi etkisi altına alması beklenen yoğun kar yağışı, uydu haritalarına da yansıyor.)



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.