DÜNYA Haber Girişi : 08 Aralık 2014 14:31

İsrail uçakları Şam'ı bombaladı

İsrail uçakları Şam'ı bombaladı
İsrail uçakları Şam'ı bombaladı SURİYE, İsrail savaş uçaklarının Şam Uluslararası Havaalanı yakınlarını bombaladığını duyurdu.
SURİYE, İsrail savaş uçaklarının Şam Uluslararası Havaalanı yakınlarını bombaladığını duyurdu.
Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları uluslararası havaalanı ile Şam'ın dışındaki Dimas bölgesi arasında kalan bir noktayı vurduğunu bildirdi. Ajans bombardımanda can kaybı olmadığını belirtti.

SANA'ya göre Suriye Genelkurmay Başkanlığı da bir açıklamayla haberi doğruladı. Suriye Genelkurmay'ından yapılan açıklamada, İsrail uçaklarının Şam kırsalındaki Dimas ile uluslararası havaalanı yakınlarını bombaladığı bildirildi. Açıklamada, saldırının, Suriye ordusunun Halep, Der Zor ve Dera bölgelerinde tekfirci ve diğer muhalif örgütlere karşı sağladığı başarılardan sonra geldiğine dikkat çekildi. Genelkurmay açıklamasında, 'Bu saldırı, İsrail'in Batılı ve bölge ülkelerinin yanında Suriye'deki terörü desteklediğini gösteriyor' denildi.

İsrail ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahson, "İsrail'in Suriye'yi vurduğuna dair haberleri biliyoruz, ancak bir yorum yapmıyoruz" dedi.
Suriye DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.