AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 21 Ocak 2015 14:44

İspanya'da Aşırı alkollü yayalara ceza geliyor

İspanya'da Aşırı alkollü yayalara ceza geliyor
İspanya'da artık sadece alkollü sürücülere değil alkollü yayalara da ceza kesilecek. Buna göre polis alkollü olduğundan şüphelendiği kişileri durdurup sorgulayabilecek.

İspanya son bir yıl içinde yürüyüş yaparken trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 370 yayanın, yapılan otopsi sonuçlarında, yüzde 50'sinden fazlasının aşırı Alkollü olduğunun belirlenmesi üzerine harekete geçti. Yeni bir yasa hazırlığı içine giren hükümet aşırı alkollü yayalara para cezası kesmeye hazırlanıyor.

Yeni yasaya göre İspanya'da aşırı derecede alkollü gezenler hem kendisine hem de etrafında bulunanlara zarar vermekten polis tarafından durdurulabilecek ve kendilerine ceza kesilebilecek. Hatta bu kişiler gerekli görülen hallerde gözaltına alınabilecek. Tasarıda trafik polislerinin aşırı alkollü vatandaşları aynen araçları durdukları gibi durdurabileceği onları alkol testine sokabileceği de belirtiliyor.

İspanya basınına açıklamalarda bulunan İspanya Trafik Genel Müdürlüğü, ülkede trafik kazası sonucu ölenlerin sayısındaki artışın yüksek bir düzeye ulaştığını vurgulayarak, bu ölümlerde alkol ve uyuşturucunun önemli bir payı olduğunu açıkladı.

SOKAKTA KOŞU YAPANLARA HIZ AYARLAMASI

Sokakta koşu yapanlara hız ayarlaması yapılacağı söylentisi halk arasında hızla yayıldı. Bunun üzerine Trafik Genel Müdürlüğü bu söylentiyi yalanladı. Buna karşı koşu yapmaya çıkanlara ek bazı önlemler getirileceği açıklandıysa da bunların ne olduğu hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.