AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 20 Ocak 2015 13:49

İslam'ı doğru anlatacağız

İslam'ı doğru anlatacağız
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa ile İslam Toplumu Milli Görüs (IGMG) Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, durumu Avrupa SABAH'a değerlendirdi

İslam'ı doğru anlatacağız

PARİS'TE 17 kişinin öldüğü kanlı saldırının ardından gözler özellikle Avrupa'da yaşayan Müslümanlar ve İslami cemaatlere çevrildi. Almanya'daki İslami kuruluşlar süreçte seslerini yükseltti, kınama mesajları yayınladı ve geniş katılımlı gösteriler düzenlendi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Sekreteri Dr. Bekir Alboğa ile İslam Toplumu Milli Görüs (IGMG) Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, durumu Avrupa SABAH'a değerlendirdi.

'GERÇEKLERIN AYRIMINA VARDIK'

ALBOĞA, "İslam adına yapıldığı ileri sürülen kanlı saldırıdan sonra biz de bazı gerçeklerin ayırımına vardık. Özellikle Alman basının tarafsız ve ciddi habercilik örneği sergilemesi bizleri memnun etti. Alman siyasilerin Müslümanları topyekûn suçlamayan mesajları da toplumsal barış açısından önemliydi. Biz bu süreçte özellikle Alman basınıyla İslamiyet'i doğru anlatmak açısından daha yoğun ilişki içinde olmamız gerektiğini kavradık" dedi.


'Müslümanların selamını yayacağız'

YENEROĞLU, "IGMG'nin çalışmaları genelde uzun vadelidir. Önümüzdeki günlerde 'Stadt. Land. Moschee' adı altında iki yıllık proje başlatacağız. Camilerimizin yaşadıkları toplum ve çevre ile olan ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Müslümanlarla Müslüman olmayanların buluşmalarını teşvik edip toplumda Müslümanların selamını yayacağız" şeklinde konuştu.

'ÖNEMIMIZ ORTAYA ÇIKTI'

SALDIRININ olumlu bir tarafının olamayacağını vurgulayan Yeneroğlu, "Buna rağmen bu tür saldırılar, IGMG gibi kuruluşların ne kadar önemli olduğunun göstermekte. Avrupa'daki en büyük İslami kuruluşlarından biri olan IGMG'nin çalışmalarının amme menfaatini ne kadar öncelediği yavaş yavaş kabul edilmeye başlandı. Bu durum da istihbarat kurumlarının politikalarına yansıdı. Bazı eyaletler bizi takibi bıraktı" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.