DÜNYA Haber Girişi : 08 Ekim 2014 21:20

IŞİD Kobani'den geri çekiliyor

IŞİD Kobani'den geri çekiliyor
IŞİD Kobani'den geri çekiliyor. Kobani odaklı gelişmeler dünden bu yana Türkiye'de göstericilerle güvenlik güçlerini karşı karşıya getirirken, Kobani ve çevresinde ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan müdahalesi devam ediyor.

Kobani odaklı gelişmeler dünden bu yana Türkiye'de göstericilerle güvenlik güçlerini karşı karşıya getirirken, Kobani ve çevresinde ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan müdahalesi devam ediyor. Son gelen haberler, bugünkü bombardımanlar sonucu IŞİD'in geri çekildiği şeklinde. Ancak bu geri çekilmenin, daha güçlü bir saldırı için stratejik bir hamle olduğu da gelen yorumlar arasında.


Üç haftadır süren yoğun çatışmalar sonucu uluslararası kamuoyunda, özellikle de Türkiye'de odak noktası haline gelen ve iki gün önce IŞİD bayraklarının dalgalandığı gözlenen Kobani'de IŞİD'in geri çekildiği bildirildi.

Reuters ajansı, Kobani bölgesi Dışişleri Bakan Yardımcısı İdris Nassan ile yaptıkları telefon görüşmesine dayanarak IŞİD'in kentin girişinin gerisine çekildiğini duyurdu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.