DÜNYA Haber Girişi : 27 Temmuz 2016 15:22

IŞİD Kamışlıya saldırdı.! Suriye'de korkunç katliam!

IŞİD Kamışlıya saldırdı.! Suriye'de korkunç katliam!
Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kasabası, bugün sabah saatlerinde korkunç bir saldırıya hedef oldu. IŞID'in bomba yüklü araçla düzenlediği anlaşılan saldırıda, en az 100 kişinin öldüğü iddia edildi.

Suriye'nin Türkiye sınırı yakınlarında PYD denetimindeki Kamışlı kasabasını hedef alan iki büyük bombalı saldırıda en az  100 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber hem muhalefet hem Suriye hükümet kaynaklarınca doğrulandı.

İngiltere merkezli Suriye muhalefetine yakın İnsan Hakları Gözlemevi, ağırlıkla Kürtlerin denetimindeki Haseke eyaletinin Kamışlı kasabasında güvenliği sağlayan Asayiş güçlerine ait bir binanın yakınlarında en az bir patlama olduğunu bildirdi.

Suriye devlet televizyonunun haberinde ise El Garbiye mahallesindeki saldırıda bir bombanın otomobille, ikincisinin ise motosiklerle patlatıldığını duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Garbiye mahallesindeki saldırı sonucu en az 44 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaralı sayısı 140 olarak verilirken, yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

FOTO: SANA

FOTO: SANA

IŞİD'in propaganda ajansı Amaq, Kamışlı saldırısını dinci terör örgütünün üstlendiğini duyurdu.

Amaq'tan yapılan açıklamada, bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırının Kürt birliklerine karşı düzenlendiği ve 100'den fazla ölü olduğu öne sürüldü.

Bölgeden ilk gelen haberlerde, Kamışlı'da iki saldırı olduğu bildirilmişti. Ancak somut bilgiler akmaya başladıkça, bomba yüklü kamyonun patlamasıyla, bir gaz tankerinin de infilak ettiği ifade edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.