DÜNYA Haber Girişi : 09 Kasım 2015 22:00

İRAN TV'SİNDE TÜRKLERE HAKARET!

İRAN TV'SİNDE TÜRKLERE HAKARET!
"Kanal 2" televizyonunda 6 Karım 2015 tarihinde yayımlanan çocuk programında bir Türk çocuk dişlerini tuvalet fırçasıyla temizlemesi ve bu sebebden ötürü etrafa kötü koku yayılmasıyla ilgili sahne yer aldı.

"Kanal 2" televizyonunda 6 Karım 2015 tarihinde yayımlanan çocuk programında bir Türk çocuk dişlerini tuvalet fırçasıyla temizlemesi ve bu sebebden ötürü etrafa kötü koku yayılmasıyla ilgili sahne yer aldı.

Maksatları Türk milletini aşağılamak olan İranın şövenist medyası bu defa bu iğrenç emelini bir çocuk üzerinden gerçekleştirdi. Çocuk zihinlere, Türkler, "pasaklı, kirli ve bulundukları alanda bütün kötü kokuların kaynağı" gibi gösterildi. Amaçları Türkleri, "cahil, görgüsüz, pasaklı ve toplumun en pis işleriyle meşgul olan bir topluluk" gibi bilinçaltına yerleştirmek.

İran resmi devlet televizyonu olan "Kanal2"; Türklere en ağır şekilde hakaret etmesi ilk değil. Bu aşağılama kampanyalarından nasibini en çok alan sadece Türkler de değil, İran'da Fars olmayan bütün milletler bu kötülüklerin mağduru oluyor. Zira, geçen aylarda en ağır aşağılama kampanyalarından biri de Araplara karşı gerçekleştirildi. İşin dikkate değer yanı; bu ırkçı ve nefret suçları kampanıyları devletin bütün kurum ve kuruluşları tarafından desteklenmesidir. İran İslam cumhuriyeti, bu kötülükleri destekliyor ve besliyor. Bu kötülüğün asli ve birinci sorumlusu, İran İslam cumhuriyeti rejimidir.82

Hatırlatalım ki, 22 mayıs 2006 yılında da İran devletine ait bir dergide buna benzer şekilde Türk milletini aşağılayan bir karikatür yayınlanmış ve buna itiraz olarak Tebriz kenti başta olmakla beraber Güney Azerbaya'nın neredeyse tüm şehirlerinde ve rejimin başkenti Tahranda Türkler sokaklara çıkarak protesto yürüyüşleri düzenlemişlerdi. Bu ayaklanmadan korkan şövenist fars molla rejmi, Güney Azerbayan şehirlerinde milletin üstüne orduyu sürmüş ve resmi olmayan rakamlara göre 65 kişi katledilmiş, yüzlerle protestocu ise hapishanelere tıkılmışdı.

Bugün Güney Azerbaycan'da Traktör Tebriz futbol kulubünün maçlarında staddan her defa duyulan "Haray haray men Türkem" sloganı da ilk defa o gün sokaklarda atılmıştı.

İran'da Azerbaycanı'nda ve diğer bazı bölgelerde toplam 40 milyona yakın Türk yaşamaktadır.

KAYNAK:http://50000000.info/tr/?p=3247 

HABER:Muharrem seren

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.