TÜRKİYE Haber Girişi : 09 Eylül 2014 14:51

İran, ABD'yle işbirliğine hazır

İran, ABD'yle işbirliğine hazır
İran, ABD'yle işbirliğine hazır Rafsancani, IŞİD'le mücadelede ABD ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Haşimi Rafsancani, terör örgütü IŞİD'le mücadelede Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

İran'daki yarı resmi Fars Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, bir televizyon kanalına demeç veren DMTK Başkanı Rafsancani, IŞİD'e karşı mücadelede ABD ile işbirliği sorusuna "Amerika samimi olursa işbirliği yapılabilir. Hile yaparsa bu gerçekleşmez." cevabını verdi.

Kendisine yöneltilen, "Şu an siz Irak'ta IŞİD'le savaşıyorsunuz, ABD de bu grupla mücadele ediyor. İran'la ABD bu ortak noktaya nasıl geldi?" sorusuna Rafsancani, "Biz kendi işimizi yapmaya devam ediyoruz. Doğrudur her iki devlet aynı yere vuruyor" diye konuştu.

"SADECE IRAK'TA DEĞİL SURİYE'DE İŞBİRLİĞİ ŞART"

İran'ın diğer ülkelerden daha çok teröre kurban verdiğini, İran'ın terörizmle mücadelede diğer ülkelerden daha çok hazırlıklı olduğunu belirten Rafsancani, şöyle devam etti:

"Daha önce ABD ile Zerkavi'ye karşı mücadele ettik. Fakat Suriye'de biz IŞİD'le savaşırken, Amerika IŞİD'i destekliyordu. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. Ümid ediyorum ki, ABD ve diğer ülkeler de yardım ederler de, bu terörist örgütün Irak, Suriye ve bölge ülkelerindeki insanlara yaptığı kötülükler azalır."

İran İslam Cumhuriyeti'nin iç ve dış politikalarını belirlemek için kurulan ve İran'da en üst siyasal otorite olan Rehberlik makamına belirlenen strateji ve politikalar sunan DMTK'nın başkanlığını yürüten Rafsancani, "Bizim sahip olduğumuz terörle mücadele tecrübesi hiç bir ülkede yoktur. Biz IŞİD'i günden güne yükselen bir buz dağına benzetiyoruz. Bu buz dağının kökleri sömürülerek eziyet gören halkların rahatsızlıklarına dayanıyor. Gençleri bu gerekceyle kendisine cezb ediyorlar. Şu an IŞİD'in geldiği nokta dünyadaki en merhametsiz terörist grup olmasıdır. İslamı dünyada kötü tanıtıyor. Halbu ki İslam böyle değil." ifadelerini kullandı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.