DÜNYA Haber Girişi : 15 Ekim 2014 20:59

İki yıl süren vize savaşını kazandı

İki yıl süren vize savaşını kazandı
Frankfurt kenti yakınlarındaki Mörfelden'de yaşayan Nevin Tekin (43) kendisinden 19 yaş küçük olan eşini Türkiye'den Almanya'ya getirebilmek için verdiği hukuk mücadelesini kazandı

Frankfurt kenti yakınlarındaki Mörfelden'de yaşayan Nevin Tekin (43) kendisinden 19 yaş küçük olan eşini Türkiye'den Almanya'ya getirebilmek için verdiği hukuk mücadelesini kazandı. 2011'de tanıştığı Sefa Tekin ile bir yıl sonra evlenen Nevin Tekin, naylon evlilik şüphesi ile vize verilmemesi üzerine açtığı davadan uzlaşma ile ayrıldı. Mahkeme, Sefa Tekin'in Almanca bilmesi durumunda ülkeye gelmesinde sakınca bulunmadığına hükmetti. Eşine kavuşma mücadelesinden mutlu haber ile ayrılan Tekin, "Karara çok sevindim" dedi. Tekin, Ankara Başkonsolosluğu'nun eşine vize vermeme gerekçesi olarak kendisinden 19 yaş küçük bir erkekle evlenmenin Türk örf ve adetlerine aykırı olduğu gibi pek çok tezi ortaya attığını ifade etti. Nevin Tekin, "Sudan bahanelerle vize verilmemişti. Yakın zamanda eşime kavuşmanın mutluluğunu yaşayacağım" diye konuştu.

ALTI SAAT SORGULANDI

Tekin'in avukatlığını üstlenen Kubilay Senal, "Tüm iddiaları ispatlamak için müvekkilim 6 saat sorgulandı. Bu asamada araya girerek haksızlık yapıldığını ve sorgulamanın uzun olduğunu belirterek itiraz ettim. Öncelikle anayasanın 6'ncı maddesi, 'aile kurumu devletin koruması altındadır' diyor. Bu sebeple haksız suçlamalar ve keyfi uygulamalarla mağdur olan ailelerin davaları bir an önce ilgili mahkemelerce hızlandırılıp olumlu sonuca bağlanması gerekir. Vizenin reddini gerektiren gerekçeler tutarlı değildi" dedi.

Düğün yapılmaması gerekçe gösterildi

Almanya'nın vize vermeme gerekçelerinde, düğün yapılmamasının örf ve adetlere uygun olmadığı, ilk evliliğini yapan bir erkeğin büyük hazırlıklarla düğün yapacağı, eşler arasında bilgi uyuşmazlığı olduğu, evliliğe karar veren Nevin Tekin'in, Sefa Tekin ile tanıştığı ve evlilik kararı aldığı sırada, bir başkasıyla evli olduğu öne sürülerek vize başvurusu reddedilmişti. Öte yandan düğün yapılmadığı, nikâh resmi olmadığı, yaklaşık 20 kez yapılan telefon görüşmelerinin 20 saniyeyi geçmediği, altı aylık evli oldukları halde Sefa Tekin'in eşinin oturduğu adresi tam olarak bilmediği de gerekçeler arasında sıralanmıştı.

Kadir İNCE / FRANKFURT

SABAH
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.