GÜNDEM Haber Girişi : 20 Mart 2018 11:16

İGC-Yenilik Grubu Adaylık Açıklaması

İGC-Yenilik Grubu Adaylık Açıklaması
Önümüzdeki günlerde yapılacak olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti kongresi’den Yenilik grubu adaylık açıklaması yaptı.
 Yapılan açıklama’da şu görüşlere yer verildi;
Değerli meslektaşlarım, 
Gazeteciliğin, içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi baskılardan kurtulmasında ve yeniden itibarlı bir meslek haline gelmesinde etkili rol oynayacak bir İzmir Gazeteciler Cemiyeti hedefiyle, 27 Mart 2018 tarihinde gerçekleşecek olan genel kurulda Yönetim Kurulu'na adaylığımızı açıklıyoruz. 
Çok sayıda gazetecinin cezaevinde olduğu, sektörde işsizliğin günden güne arttığı ve editöryal bağımsızlığın bitirilmeye çalışıldığı bu zorlu koşulları, dayanışma ve birliktelikle aşacağımıza inanıyoruz. 
Hizmet aşkıyla yola çıkan bizler bu onurlu göreve talibiz. 
İşte yol haritamız: 
- Basın hak ve özgürlüklerinin savunulmasında en güçlü ses biz olacağız.
- İşsiz arkadaşlarımızın sorunlarını en aza indirmek için bütün gücümüzü kullanacağız.
- İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni siyaset üstü bir konumda tutarak itibarını artıracağız.
- Parasal olarak güçlü kurumlar, temsil anlamında da güçlüdür. Cemiyetimizin her kuruşuna sahip çıkarak, kaynakları korunmuş bir konuma getireceğiz. Biliyoruz ki, onun her kuruşunda sizin hakkınız vardır.
- Her anlamda şeffaf olacağız. Bu anlamda bağımsız denetim kuruluşları ile çalışıp, mali raporları dileyen üyelerimizin bilgisine sunacağız. 
- 9 Eylül Gazetemizi ekonomik bağımsızlığa kavuşturarak genç gazetecilerin yetiştiği bir okul haline getirmek için çalışacağız. Meslek büyüklerimizden oluşan dönüşümlü yayın kurulu uygulamasını da başlatacağız. 
- Kişi , kurum ve kuruluşlarla mesleki anlamda kavga etsek de küs olmayacağız. Ötekileştiren değil, birleştiren cemiyet olacağız.
- Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nı, Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması'nı özendireceğiz. Jürinin İzmirli gazetecilerden oluşmasını sağlayacağız. 
- Meslektaşlarımızın dışa açılması, daha geniş ufuklara sahip olması için ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ilişkiler içine girip, özellikle genç arkadaşlarımıza bu imkanı sunacağız.
- Genç meslektaşlarımızın, cemiyete aidiyetini artırmak için dayanışma içinde olacağız. Diğer meslek platformlarıyla da uyum içinde çalışacağız. 
Saygılarımızla... 
Tayfur Göçmenoğlu 
Melis Apaydın İde 
Semra Kırışman Gülebastı
Arzu Şahin 
Medat Şenay 
İlker Çoban
Mustafa Oğuz 
Serdar Yılmaz 
Sedat Alp 
Mücahit Bektaş 
Yağız Deniz Biricik
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.