AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 17 Ocak 2015 17:59

Hollande: O ülkelerde ifade özgürlüğü yok

Hollande: O ülkelerde ifade özgürlüğü yok
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Charlie Hebdo karşıtı gösterilerin yapıldığı ülkelerde ifade özgürlüğünün olmadığını söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Hz. Muhammed ile ilgili olduğu iddia edilen karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisine yönelik dünya genelindeki gösterilere tepki gösterdi.

'GÖSTERİLERİN OLDUĞU ÜLKELERDE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK'

Correze bölgesindeki Tulle kasabasında gazetecilere konuşan Hollande, "Fransa'nın ilkeleri ve değerleri var. Bu değerlerden birisi de ifade özgürlüğüdür" dedi.

Tepki gösterilerinin yapıldığı ülkelerle ilgili olarak, "Biz onlara terörle mücadelede destek verdik" ifadesini kullanan Hollande, "Gösterilerin olduğu ülkelerde ifade özgürlüğü yok. Dolayısıyla ifade özgürlüğünü anlamıyorlar" diye konuştu.

Hollande, bazı gösterilerde Fransız bayrağının yakılması hakkında ise "Bu tür tepkiler bitmedi. Bunları kabul edemeyiz. Bunların hoş görülmemesi ve cezalandırılması gerekir" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.