BELÇİKA HABERLERİ Haber Girişi : 25 Temmuz 2015 23:03

Hindistan cevizi suyunun faydaları-Hindistan cevizi suyu maskesi ile ne yapılır

Hindistan cevizi suyunun faydaları-Hindistan cevizi suyu maskesi ile ne yapılır
Hindistan cevizi pastalarda keklerde kullanılan bir yiyecek olmanın ötesinden tadına doyum olmaz. Hindistan cevizi her ne kadar güney asyada ve dünyanın tropikal bölgelerinde yetişen ve tüketilen bir yiyecek olsa da günümüzde tüm dünyada tüketilen hindist

Hindistan cevizi suyunun faydaları-Hindistan cevizi suyu maskesi ile ne yapılır

hindistan cevizi suyu

hindistan cevizi suyu

Hindistan cevizi pastalarda keklerde kullanılan bir yiyecek olmanın ötesinden tadına doyum olmaz. Hindistan cevizi her ne kadar güney asyada ve dünyanın tropikal bölgelerinde yetişen ve tüketilen bir yiyecek olsa da günümüzde tüm dünyada tüketilen hindistan cevizinin meyvesi kadar hindistan cevizi de cilt ve sağlık için oldukça değişik faydalar içeriyor. İşte sağlık ve güzellik için bir mucize bitki suyu olan hindistan cevizi suyunun faydaları nelerdir bakalım:

Hindistan cevizi suyu zayıflatırmı?

Düşük kalorili yapısı nedeniyle hindistan cevizi suyu hem iyi bir iştah kesici ve tok tutucu içecek hem de içerdiği potasyum minerali nedeniyle metabolizmayı hızlandıran bir besin olarak zayıflamaya yardımcıdır. Bir bardak hindistan cevizi suyu içerisinde (200 ml) 46 kalori bulunmaktadır. Hindistan cevizi suyuna nazaran daha kalorili bir içecek olan hindistan cevizi sütü ise 200 ml sinde 550 kalori barındırmaktadır. Hindistan cevizi suyunun zayıflamak için kullanılmasına bir diğer sebep te içeriğinde yağ bulunmamasıdır. Hindistan cevizi suyunun içeriğinde doğal şekerler ve mineraller bulunuyor. Diğer taraftan Hindistan cevizi suyunun Magnezyum, potasyum ve diyet lifleri bakımından da zengin olduğu biliniyor.

Hindistan cevizi suyu özellikle içerdiği kalsiyum, potasyum ve sodyum gibi vücudun işlevlerini düzgün bir biçimde yapabilmesi için gerekli olan maddeleri içeriğinde bulundurur ve ishal, dizanteri, diyare gibi ani sıvı kaybına neden olan rahatsızlıkların olumsuz etkilerini gidermektedir. geliyor. Hindistan cevizi suyunda vücudun hayati organlarının çalışmasını sağlayan elektrolitler bolca bulunmaktadır. Hindistan cevizi suyu içerik olarak tıpkı fizyolojik seruma benzer ve vücudun ciddi travmalar ve hastalıklara maruz kalması durumunda vücut direncini ayakta tutabilmek için Hindistan cevizi suyundan faydalanılabilir.

Hindistan cevizi suyunun cilde faydaları nelerdir?

Hindistan cevizi suyu yüz ve cilt beyazlatmak için kullanılabilir. Bilhassa yüzün rengini açma, koltuk altı kararmasına bitkisel çözüm olma, genital bölge kararmalarına doğal tedavi olanağı sunma gibi yönleriyle Hindistan cevizi suyunun cilde ve yüze faydaları bir hayli meşhurdur.

Esmer deriyi beyazlatmak için kullanılan hindistan cevizi maskesi özellikle uzakdoğu kadınlarının beyaz görünme taleplerine ucuz ve etkili bir cevap olarak biliniyor.

Şimdi yüz beyazlatmak için Hindistan cevizi suyu maskesi nasıl yapılır paylaşalım:

Yarım çay bardağı Hindistan cevizi sütünün içine bir çorba kaşığı ananas suyu ekleyin. İkisini karıştırın ve yarım saat deride bekletin. Soğuk suya batırılmış pamuk yardımı ile çıkarın. Bu maskeyi birer gün ara ile kullanın. Yüzün rengi zamanla açılır. Tende alaca bulaca görüntüde farklı renk tonlaması varsa, zaman içinde onları da giderir.

Hindistan cevizinin içinden çıkan ve peltemsi bir yapısı olan beyaz sıvı, içinde yüz derisi için çok önemli etken maddeleri barındırır. Hindistan gibi doğu ve Uzakdoğu ülkelerinde birçok kadının uyguladığı bir yöntemdir. Özünde birçok vitamin ve doymuş yağ asitleri yer alır. Ciltteki ince kırışıklıkları giderdiği ve yumuşattığı gibi özellikle de beyazlık isteyenler için teni açan özelliği vardır.

Bu cilt bakım ürünü ile, dış etkenlerden yıpranan cildiniz beslenir. Bu sıvıyı yüz derinize, dudaklarınıza sürerek uygulayın. Haftada üç gün bunu yaparsanız, bir süre sonra cildinizin bakımlı ve güzel görünüme kavuştuğunu, parladığını göreceksiniz. Hindistan cevizinin sert kabuğunun içinden çıkan süte benzer bu beyaz sıvı, henüz birçok kadının bilmediği, fakat mucize bir cilde giden yolu açan doğal bir uygulamadır.

Hindistan cevizi suyu içilirmi?

Elbette içilebilir. Zaten cilt bakımı haricindeki kullanımı içilerek tüketim şeklindedir.

Hindistan cevizi suyu nasıl içilir

Hindistan cevizi meyvesini özel bir burgu veya çivi yardımıyla delinerek suyunun içilmesi tavsiye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.