TÜRKİYE Haber Girişi : 04 Kasım 2014 10:52

HDP yöneticisine saldırı: Boğazı kesildi

HDP yöneticisine saldırı: Boğazı kesildi
HDP yöneticisine saldırı: Boğazı kesildi Halkların Demokratik Partisi Ankara İl Örgütü binasına giren bir saldırgan, HDP Parti Meclisi üyesi Ahmet Karataş'a saldırdı. Karataş'ın boğazını kesen saldırgan, bacağından da bıçakladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, boynuna aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Hastaneye götürülen Karataş'ın hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

BIÇAĞI BOYNUNA SAPLADI

Olay, Sabah Mithatpaşa Caddesi 62 numarada bulunan HDP genel merkezinde gerçekleşti. Eşgali güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilen bir kişi HDP genel merkezine geldi. Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlayan saldırgan, elindeki bıçağı Karataş'ın boynuna sapladı.



Etkin Haber Ajansı'nın haberine göre, sabah saatlerinde Erzurum'dan Ankara'ya geldiğini söyleyen bir kişi, HDP'nin sabit telefonunu aradı. Telefon sekretere yönlendirildiği için, sekreter telefonu açarak bilgi verdi.

Ardından sabah saatlerinde saldırgan Mithatpaşa Caddesi üzerinde binaya geldi. O sırada parti binasında bulunan Ahmet Karataş, kapıyı açtı. Saldırgan, Karataş'ın boğazını kesti. Ayrıca bacağından da bıçakladı. Merdivenlerin pervazlarındaki kan izleri nedeniyle saldırganın binadan kaçarken, merdivenleri kullandığı tahmin ediliyor.

Parti binasını açmak üzere sabah saatlerinde binaya gelen sekreter, olayla karşılaşınca polise haber verdi. Polis, olay yerindeki incelemesini sürdürürken, saldırganın binada telefonunu düşürdüğü bildirildi.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP Ankara İl Başkanı Orhan Çelebi olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Henüz tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak, sabah partiye geleceğini söyleyen bir kişinin telefonunun ardından bu saldırı gerçekleşiyor. Muhtemelen, doğrudan partimizi hedef alan bir saldırıydı. Burada hükümeti, HDP'ye yönelik açıklamalarını bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz" dedi.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Saldırgan daha sonra hızla koşarak binadan ayrıldı. Ağır yaralanan HDP'li yönetici, ambülansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Karataş'ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Bu arada saldırı sonrası HDP Genel Merkezi'ne çok sayıda polis geldi. Olay yeri inceleme ekipleri delil toplamak için çalışma başlattı. Binanı girişine ise güvenlik şeridi çekildi. Bıçaklı saldırganın yakalanması için çevrede geniş çaplı çalışma başlatıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.