SAĞLIK Haber Girişi : 05 Mart 2019 02:14

Halsizliğe Ne İyi Gelir: 10 Benzersiz Öneri

Halsizliğe Ne İyi Gelir: 10 Benzersiz Öneri
Yorgunluk Halsizlik Bitkinlik Agzinizin tadi yoksa bu haberi okuyun.

Hepimiz zaman zaman kendimizi yorgun ve halsiz hissederiz. Bizi güçsüz bırakan halsizlik nedenleri arasında birçok şey sayılabilir. Hastalıklar, uykusuzluk, yorgun olma, stres gibi faktörler bizi bitkin bir hale sokar. Halsizlik nedenleri arasında doğru şekilde beslenememe en başta geliyor. Peki bizi bazen günler boyunca başımızı kaldıramaz hale getiren halsizliğe ne iyi gelir? İşte bu sorunun yanıtı!

Süt

Mükemmel bir B vitamini ve kalsiyum kaynağı olan sütü halsizliğe ne iyi gelir diye düşünenlerin mutlaka tüketmesi gerekiyor. Kendinizi yorgun ve bitkin hissettiğiniz zaman bir bardak süte bir kaşık bal karıştırarak içebilirsiniz. Gün içerisinde kendinizi aç hissettiğiniz zamanlarda da ara öğün olarak bir bardak süt içebilir ve açlığın vermiş olduğu bitkinliği yenebilirsiniz.

Muz

Muz içeriğindeki sakaroz, früktoz ve glikoz sayesinde size doğal yollardan bir enerji aktarımında bulunur. Potasyum ve lif kaynağı olarak da karşımıza çıkan muz, halsizliğe ne iyi gelir sorusunun en iyi yanıtlarından biridir. Yorgunluğun kendini iyice hissettirmeye başladığı zamanlarda bir adet muz yiyebilir ya da kendinize güzel bir bardak muzlu smoothie hazırlayabilirsiniz.

Badem

Özellikle ara öğünlerde tükettiğiniz zaman size enerji verecek olan bademi birçok tarifinize de katabilirsiniz. E vitamin deposu olarak karşımıza çıkan badem, halsizliğe ne iyi gelir diye merak edenlerin tüketmesi gereken besinlerin başında geliyor. Bademde bulunan magnezyum; protein, yağ ve karbonhidratları enerjiye dönüştürmekte de büyük rol oynuyor.

Hindistan Cevizi Yağı

Son yıllarda hayatımıza hızlı bir giriş yapan Hindistan cevizi yağı aslında yüzyıllardır dünyada birçok bölgede iyileştirici gücüyle biliniyor. Halsizliğe ne iyi gelir sorusunun yanıtlarından biri olan Hindistan cevizi yağı metabolizmayı hızlandırıcı ve tiroit bezlerini canlandırıcı etkisiyle dikkat çekiyor.

Yoğurt

Halsizliğe ne iyi gelir sorusuna süt kadar yoğurt yanıtını da verebiliriz. Ancak yiyeceğiniz yoğurdun şeker ve kalori açısından yüksek olan hazır meyveli yoğurtlar olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Hatta yapımı oldukça basit olan yoğurdu evden kendiniz de hazırlayarak beslenmenize doğal yoldan bir katkıda bulunabilirsiniz. Kahvaltınızı yoğurtla ve mevsim meyveleriyle yaparak güne enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz.

Yulaf

Özellikle diyet listelerinde bulunan yulaf, magnezyum ve fosfor açısından çok zengin. Tok tutma özelliği ile bilinen yulafı güne başlarken ya da ara öğünlerde tüketebilir, salatalarınıza ve tatlılarınıza katabilirsiniz.

Su

Vücudunuzun susuz kalması da sizi halsiz hissettirebilir. Halsizliğe ne iyi gelir diye düşünürken bir bardak su içerek susuzluktan bitkin düşmüş vücudunuza ufak bir iyilik yapabilirsiniz. Günde en 2 litre kadar su içerek sağlıklı ve enerjik olabilirsiniz.

Sarımsak

Antioksidan ve antibiyotik özelliğe sahip olan sarımsak, bağışıklık sistemini koruyucu bir etkiye sahip. Güçsüz düşen vücudu toparlayabilen sarımsağı yemeklerinize katarak halsizliğinizle başa çıkabilirsiniz. Halsizlik neden olur diye düşünüyorsanız, sarımsağı menünüze eklemelisiniz.

Düzenli Uyku

Elbette halsizliğe ne iyi gelir diye düşünürken uyku seçeneğini atlamamak gerekir. Düzenli olarak günde 7-8 saat uyuyarak vücudunuzun halsiz düşmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca eğer imkanınız varsa gün içerisinde de kısa bir uyku uyuyabilir böylece tazelenebilirsiniz.

Egzersiz Yapmak

Spor yapmanın yorgunluğunuzu arttıracağını düşünüyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Hafif egzersizler yaparak çok daha zinde bir yaşam şekline sahip olabilirsiniz. Vücudunuzun sürekli çalışır halde olması sizi bitkin düşmekten de kurtaracaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.