DÜNYA Haber Girişi : 25 Eylül 2014 23:47

Hacca gidemeyecekler

Hacca gidemeyecekler
Hacca gidemeyecekler Sudan'da devletin bütçe vermemesi nedeniyle bu yılki hac organizasyonu ertelendi

Güney Sudan'da bütçe tahsis edilmemesi nedeniyle bu yılki hac organizasyonunun ertelenmesine karar verildiği bildirildi.

Güney Sudan İslami Konseyi Genel Sekreteri Et-Tahir Beyur, basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in ramazan ayında verdiği iftarda, Müslümanların hac görevini yerine getirmeleri için 200 bin dolar tahsis edilmesi yönünde talimat verdiğini ancak bunun uygulanmadığını belirterek, "Bu nedenle ülkedeki tüm Müslümanları temsil eden Güney Sudan İslami Konseyi olarak hac hizmetlerinin bu yıl iptal edilerek gelecek yıla ertelenmesine karar verdik" dedi.

Salva Kiir'in vadettiği meblağın ödenmesi konusunda ihmalkar davranıldığını ve Müslümanların haklarının çiğnendiğini ifade eden Beyur, "Güney Sudan Müslümanları ülkedeki sosyal dokunun bir parçası değil mi? Cumhurbaşkanı'nın verdiği kararın uygulanmasında ihmalkar davranılması Müslümanların işlerine apaçık müdahaledir" dedi.

Beyur, Güney Sudan'da Müslümanların işleriyle ilgilenecek özel bir müsteşarlığın kurulması çağrısında da bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.