TÜRKİYE Haber Girişi : 28 Aralık 2018 19:31

Hac kuraları çekiliyor! (2019 hac kura sonuç sorgulama ne zaman yapılacak?)

Hac kuraları çekiliyor! (2019 hac kura sonuç sorgulama ne zaman yapılacak?)
2019 hac kura sonuçları bugün Diyanet tarafından düzenlenecek çekiliş sonrasında açıklanacak. Peki, hac kuraları ne zaman açıklanacak,çekilişler canlı izlenebilecek mi, sonuçlar nasıl sorgulanacak? İşte 2019 hac kuraları ile ilgili tüm detaylar ve hacı ad

Hac kuraları çekiliyor! (2019 hac kura sonuç sorgulama ne zaman yapılacak?)

2019 hac kura sonuçları bugün Diyanet tarafından düzenlenecek çekiliş sonrasında açıklanacak. Peki, hac kuraları ne zaman açıklanacak,çekilişler canlı izlenebilecek mi, sonuçlar nasıl sorgulanacak? İşte 2019 hac kuraları ile ilgili tüm detaylar ve hacı adaylarının bilmesi gerekenler...

Hac kuraları 2019 yılında kutsal topraklara gitme hakkı kazanacak olan hacı adaylarını belirleyecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet adresinden yapılacak sorgulama ile sonuçlar öğrenilebilecek. İşte hac kura sonuçları sorgulama işlemleri öncesinde bilinmesi gereken tüm detaylar…

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda elektronik ortamda yapılacak KURA ÇEKİMLERİ sonrasında 2 milyon 213 bin 835 hacı adayı arasından 80 bin kişi belirlenecek. Kura sonucunda adı çıkan kişiler kesin kayıt yaptırma hakkı kazanacaklar.

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

28 Aralık 2018 günü gerçekleştirilecek olan kuralar sonucunda şanslı hacı adayları belirlenecek. Diyanet’e bağlı konferans salonunda gerçekleştirilecek olan çekilişler bugün saat 15:00’te başlayacak.

HAC KURA SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Çekiliş esnasında kendi adını gören adaylar için heyecan sona erse de resmi sonuçlar saat 23:00’te açıklanacak. Sonuçların belirlenmesinin hemen ardındansa kesin kayıt süreci başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.

HAC KURALARI SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

2019 yılında kutsal topraklara gitme hakkını elde edip edemediklerini sorgulamak isteyen kişiler saat 23:00’ten itibaren  “hac.gov.tr” adresinden sorgulama yapabilecek. Sonuçlar ayrıca hacı adaylarının kayıtlı cep telefonlarına SMS olarak gönderilecek. Telefon  bilgilerini güncellemeyen adayların sorgulama işlemi yaparak kesin kayıt hakkı kazanıp kazanmadıklarını kontrol etmeleri önem taşıyor.

HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ... 

KESİN KAYITLAR NE ZAMAN YAPTIRILACAK?

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

>
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.