DÜNYA Haber Girişi : 31 Temmuz 2014 01:19

GURBETCİLERE KAPIKULE SINIR KAPISINDA BEKLEME ÇİLESİ

GURBETCİLERE KAPIKULE SINIR KAPISINDA BEKLEME ÇİLESİ
GURBETCİLERE KAPIKULE SINIR KAPISINDA BEKLEME ÇİLESİ. TATİLİNİ TÜRKİYEDE GEÇİRMEK İÇİN GİDEN GURBETÇİLER KAPIKULEDE BEKLEMEKTEN ŞİKAYETÇİ.
GURBETCİLERE KAPIKULE SINIR KAPISINDA BEKLEME ÇİLESİ

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı gümrük sahası, hafta sonu bayram öncesinde gurbetçilerin araçlarıyla doldu. Aynı anda birçok ülkeden yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nın giriş bölümünü doldurdu.

 

Ramazan Bayramı'nı Türkiye'de yakınlarının yanında geçirmek isteyen gurbetçiler Avrupa'nın farklı ülkelerinden sıla yolculuğuna çıktı. Binlerce kilometrelik yolu kateden gurbetçiler Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı kara sınır kapılarından ana vatanlarına giriş yapıyor. Gurbetçiler, Türkiye'ye girişlerinde ise en çok Kapıkule Sınır Kapısı'nı kullanıyor. Aynı anda birçok ülkeden yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nın giriş bölümünü doldurdu.

 

Bir an önce memleketlerine ulaşmak isteyen gurbetçiler gümrük işlemleri için bir süre beklemek zorunda kalıyor. Gişeler önünde uzun araç kuyruğu oluşturan sıla yolcuları, uzun süre bekletildikleri gerekçesiyle aynı anda korna çalarak durumu protesto ediyor.

Polonya'dan gelen ve ismini vermek istemeyen bir gurbetçi, kullandığı güzergâh üzerinde Kapıkule'deki kadar hiçbir yerde bu kadar bekletilmediğinden şikâyetçi. Birçok ülkenin gümrük kapılarını kullandığını belirten gurbetçi, Türk vatandaşı olarak sıcak altında kendi ülkesinin gümrüğünde eziyet çektiğini kaydetti.

Gurbetçiler; "Kendi memleketimiz girişinde bu kadar bekliyoruz. Olmaz böyle. 3 gündür yoldayız. Bayrama yetişirsek iyi." şeklinde konuştu.

Diğer Avrupa ülkelerinden geçtiklerinde herhangi bir sorun yaşamadığını anlatan gurbetçiler Türkiye gümrüğünde her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.