"GELECEK TAHMİNLERİ, DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİNİN TÜRKİYE VE ORTADOĞU'YA YANSIMALARI""> "GELECEK TAHMİNLERİ, DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİNİN TÜRKİYE VE ORTADOĞU'YA YANSIMALARI""> "GELECEK TAHMİNLERİ, DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİNİN TÜRKİYE VE ORTADOĞU'YA YANSIMALARI"">
SİYASET Haber Girişi : 11 Temmuz 2014 16:46

"GELECEK TAHMİNLERİ, DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİNİN TÜRKİYE VE ORTADOĞU'YA YANSIMALARI"

<font color="GELECEK TAHMİNLERİ, DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİNİN TÜRKİYE VE ORTADOĞU'YA YANSIMALARI"" />
HALUK AHMET GÜMÜŞ - CHP MİLLETVEKİLİ BASIN AÇIKLAMASI "GELECEK TAHMİNLERİ, DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİNİN TÜRKİYE VE ORTADOĞU'YA YANSIMALARI"

HALUK AHMET GÜMÜŞ - CHP MİLLETVEKİLİ

BASIN AÇIKLAMASI

"GELECEK TAHMİNLERİ, DEĞİŞEN GÜÇ DENGELERİNİN

TÜRKİYE VE ORTADOĞU'YA YANSIMALARI"

 

 


 

Biliyorsunuz "çözüm süreci" çerçevesinde yeni bir yasa gündemdedir.

 

Bu fırsatla size dünyada olup bitenleri, bunların Ortadoğu ve Akdeniz'deki gelişmelere etkilerini, ayrıca kendi bölgemizdeki ülkeler ile işbirliğinin geliştirilmesinin gelecekte oynayacağı hayati önemi ortaya koyan bir dünya analizi sunacağım. Bunun yanında Ortadoğu'da gelişmiş ülkelerin yeni beklentilerini Türkiye açısından ele alacağım.

 

Konuya başlarken dünyanın önde gelen ülkelerinin gelecek raporlarından söz ettikten sonra; ekonomik büyümede öne çıkan ülkelerin gelecekteki beklenen etkileri hakkında bilgiler vereceğim.

 

Farklı hesaplamalara, karartılmış bilgilere değineceğim bu konuşmamda dünyanın bizzat dengelerini temel alarak etkileyen veriler ortaya çıktığında küresel manzara ve hegemon güçlerin gerçek stratejik hamleleri daha da anlaşılır olacaktır.

 

Görülecektir ki dünyada güç dengeleri değiştiğinde gelişmişlerin Ortadoğu hesapları da değişmektedir.

 

Dahası bunları anlayamayan hükümetlerin nasıl yaya kaldığı dost bildikleri tarafından nasıl yarı yolda bırakıldıkları anlaşılacaktır. Tıpkı şimdiki Türkiye hükümeti gibi? 

 

Değerli basın mensupları,

 

Dünyamızın son on yıldır girdiği değişim sürecinde önümüzdeki yüz yılı etkileyecek özellikte gelişmeler yaşanmıştır. Öyle ki, süper gücün gelecek beklentisi değişmiş, Dünya'da önde gelen çeşitli kurum ve kuruluşların raporlarındaki gelecek beklentileri bundan 10 yıl öncekilerle tamamen farklılaşmaya başlamıştır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.