TÜRKİYE Haber Girişi : 03 Mart 2015 00:35

Gazeteci Mehmet Baransu tutuklanıp Metris Cezaevine konuldu

Gazeteci Mehmet Baransu tutuklanıp Metris Cezaevine konuldu
Gazeteci Baransu, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan tutuklandı.Gazetecilerin gazetecilik faaliyeti suçundan değilde başka suçlardan tutuklanmaları dikkat çekici deniliyor.
Gazeteci Baransu, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan tutuklandı.Gazetecilerin gazetecilik faaliyeti suçundan değilde başka suçlardan tutuklanmaları dikkat çekici olduğu belirtildi.
 
Balyoz soruşturmasının başlatılmasına neden olan ve 365 askerin sanık olarak hakim karşısına çıktığı Balyoz davasının delilleri arasında yer alan CD, DVD ve 5 bin sayfa belgeyi bir valiz içerisinde dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turhan Çolakkadı'ya teslim eden gazeteci Mehmet Baransu, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek",  "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek", "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak",  "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tamamen yok etmek, tahrip etmek, üzerinde sahtecilik yapmak" suçundan tutuklama talebi ile İstanbul nöbetçi 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme Baransu'nun tutuklanmasına karar verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.