SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 27 Ekim 2018 19:49

GAZETECİ ESİN BALIBEK ''ALTIEYLÜL'Ü YÖNETMEYE TALİBİZ''

GAZETECİ ESİN BALIBEK ''ALTIEYLÜL'Ü YÖNETMEYE TALİBİZ''
Ünlü gazeteci EKREM BALIBEK'in kızı Gazeteci Esin Balıbek, CHP Balikesir Altıeylül Belediye Başkanı adayı oldu.. Adaylık basvurusu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Sayın İl Başkanım, Saygıdeğer Milletvekillerim, Belediye meclis üyelerim, İlçe Başkanlarım, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarım, partimin her kademesinde görevli yönetici arkadaşlarım,mahallelerimizin can damarları muhtarlarım, değerli basın mensubu meslektaşlarım ve yıllardır davalarından ayrılmayan vefakâr Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarım ve Balıkesirimizin güzide insanları!




Sizleri en içten duygularımla selamlıyorum.

1977 Balıkesir doğumluyum

Balıkesir Altıeylül İlkokulu, Karesi Ortaokulu ardından Balıkesir Lisesi’nde okudum.

Balıkesir Üniversitesi Maden bölümünün ardından Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldum.

Babam Ekrem Balıbek’in kurduğu, 51 yıldan bu yana yayın hayatını sürdüren gazetemiz YENİ HABER’de babamın yoğun ısrarı üzerine 2002’den buyana gazetecilik yapmaktayım. Başlangıçta köşe yazıları yazarak, röportajlar yaparak sürdürdüğüm gazeteciliğim, babamın vefatından sonra da bugünlere ulaştı. Halen,gazetemiz YENİ HABER’de  Genel Yayın Yönetmenliği yapmaktayım. Sarı Basın Kartı sahibi gazeteciyim.

Hüseyin ve Zeynep adında iki çocuğumun annesiyim.

Kanuni Sultan Süleyman'ın sağ kolu olan Malkoçoğullarından Damat Yahya Paşa'nın oğlu Akıncı Beyi Bâlî Bey (Sultanzade Koca Bâlî Paşa) ile Balıkesir Belediye Meclis Üyesi ve Hareket-i Milliye Redd-i İlhak Üyesi olarak Balıkesir Kuvâ-yı Milliye Teşkilatı kurucularından, 16 Mayıs 1919 sabahı Balıkesir Belediye Binasındaki ilk toplantıya katılan 10 kişi arasında bulunan,18 Mayıs 1919 Alacamescid  Toplantısı'na katılan 42 bayrak adam arasında yer alan, Ali Şuuri Efendi Medresesinde düzenlenen Birinci Balıkesir Kongresine katılmış “Uncu Mehmet lakaplı  Mehmet Temurşah”  ile  “Serbest Cumhuriyet Fırkası ve Demokrat Parti Balıkesir Şubesi” kurucularından Kâzım Balıbek’in torunuyum.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Balıkesir Liseliler Derneği, Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Eğitim Vakfı, Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı, Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Kırım Türkleri Dayanışma Derneği, Kadın Adayları Destekleme Derneği ve kentimiz için güzel imzalar atan spor takımı Balıkesirspor’un üyesiyim.

 Balıkesirimizin merkez ilçesi Altıeylül Belediye Başkanlığına partim CHP’den aday olmak istiyorum.

Ben neden adayım?

Babam Ekrem Balıbek bize onurlu bir geçmiş, saygın bir soyadı ve mücadeleci bir kişilik bırakırken bir de isteği vardı. Arada bir beni karşısına alır şöyle derdi:

“Birinci görevimiz Atatürk’ün emanetine sahip çıkmaktır. Bunun için başta vatanımız olmak üzere doğup büyüdüğümüz kente de borcumuz var. Ben hem gazetecilik yaparak, hem de 12 Eylül’ün en karanlık günlerinde SODEP’e kurucu üye olup, 1984’te de Belediye Başkan Adayı olarak mücadele verdim. Sen de bir ışık görüyorum.  Benim başaramadığımı sen başarabilirsin. Balıkesir’imize Belediye Başkanı olarak hizmet edebilirsin” diye teşvik eder, cesaretlendirici sözler söylerdi.

Buradan sizlerin huzurunda söz veriyorum.

“Sevgili Babacığım!.. Eğer partimiz bana bu onurlu görevi verirse, bütün gücümle çalışacağım. Arkadaşlarımla birlikte bir ilki başaracağız. Hiç kuşkun olmasın 31 Mart 2019 da, CHP bayrağını Altıeylül Belediyesi’nde dalgalandıracağız.”

Değerli Arkadaşlarım; Şimdi de sizlere neden aday olduğumu anlatmak istiyorum.

Aday olmamda elbette babamın isteğini yerine getirmek var. Ancak  en az onun kadar, başta kadınlarımız ve gençler olmak üzere Altıeylül’de yaşayan tüm hemşehrilerime hizmet etmek de var…

Dünya nüfusuna göre kadın ve erkek sayısı eşit ama siyasette ve yönetimde aynı eşitlik olmadığını görüyor, kadına dokunmadan, kadının desteğini almadan kazanamayacağımızı hepimiz biliyoruz.

Bunu son seçimde bir kez daha gördük. Ne yazık ki kadın adayların sayısı oldukça azdı.

 Neden önce kadın diye sorarsanız?

Çünkü kadın daha fazla sömürülüyor, eziliyor, dövülüyor, öldürülüyor  ve sürekli taciz ediliyor. Bunun için önce kadın diyorum…

Kadın; annedir, eştir, abladır, kardeştir, ninedir. Kadın yuvadır. Kadın yoksa yuva da yoktur.

Kadın dağıtan değil toparlayandır, bozan değil düzeltendir, kavga ettiren değil uzlaştırandır, harcayan değil biriktirendir, tüketen değil üretendir. 

Bütün mesele kadına sahip çıkabilmek, kadına dokunabilmektir. Gerek işte, gerek evde, gerekse sokakta yalnız olmadıklarını hissettirebilmektir. 

 İşte ben;

Karın tokluğuna taşeronda çalışan, 

Aybaşı geldiğinde “bu ay da erzak kolisi gelecek mi” diye kapı gözleyen,

Soğuktan titreyerek kömür torbası bekleyen,

Okula giden çocuğuna “harçlık veremedim” diye kahrolan  

Koca şiddetinden, tacizden, tecavüzden sığınacak yerleri olmayan kimsesiz kadınların kimsesi olmak için,

EVET…Ben bunun için adayım…

Altıeylül ilçemizin tüm mahallelerinde, sokaklarında sağlıklı bir yaşam oluşturmak, yaşlısıyla genciyle, çocuğuyla herkes için huzurlu bir ortam yaratmak,  engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için adayım.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve özgürce sosyalleşerek gelişebilecekleri, yaşıtlarıyla oyun oynayıp,en iyi şekilde eğitim alabilecekleri kreşleri,okulları yaratmak için adayım.

Ve gençlerimiz;

İşsiz gençlerimizi iş sahibi yapmak,

İşçi gençlerimizin sağlıklı çalışma koşullarında çalışmalarını sağlamak, 

Köylü gençlerimizin geleceklerini kazanabilmek uğruna kentimizin dar gelirli yoksul mahallelerinde aç, sefil, heba olmalarına engel olmak,

Öğrenci gençlerimizin barınma, yeme, içme, ulaşım sorunlarını çözmek ve Balıkesir’i bir öğrenci kenti yapmak,

Başarılı öğrencilerimizden ilk yıl için, en az 20 öğrencimize her yıl yurtdışında eğitim görmelerini sağlamak için adayım.

İlçemizde her türlü kültürel etkinliklerin yapılabileceği; konser, konferans ve tiyatro salonları kazandırarak yıllardır çözülmeyen kültürel açlık sorununu gidermek,

Tarım ve hayvancılık kenti olan Balıkesirimizin et, süt,  yumurta, sebze ve meyve üreticilerimizin hakkını alabilmesinin yolunu birlikte çözmek, üreticiden tüketiciye aracısız tarıma teşvik etmek,

Gerektiğinde önderlik ederek, gerektiğinde üreticimizin güvenle hareket edebilmesi için kooperatifler  kurmaya teşvik etmek, gerektiğinde birlikler oluşturarak onların önünü açmak, onlara destek olmak ,

Altıeylül’de yaşayan hemşehrimi her yıl belirli dönemlerde tarihi yerleri gezmeleri, ülkemizi daha da yakından tanımaları için planlı şekilde geziler düzenlemek,

Sağlıklı yaşam koşullarını hazırlamak,

İbadet yerlerinde temiz, hijyenik ortam hazırlamak,

Camilerde ve yapacağımız cemevlerinde varsa diğer inanç merkezlerinde hep beraber olmak,

Dünyanın en önemli merkezleriyle kardeşlik bağı kurarak, “Kardeş Belediyeciliği” geliştirmek için adayım.

Daha fazla yeşil alan yaratmak, huzurlu yaşam alanları oluşturmak ,

Kadınlarımızın el emeği üretimlerini teşvik ederek, aile gelirine katkı sağlamak,

İlçemizi kışın meydana gelen hava kirliliğinden kurtarmak,

Sokaklarda sağlıklı, aşıları yapılmış tüm can dostlarımızın yaşam haklarına sahip çıkmak,

Yaşlısıyla, hastasıyla kimsesi olmayan tüm hemşehrilerimin aç yatmayacağı, sokakta kalmayacağı, yardıma ihtiyaç duyulan herkese bir elin verdiğini diğer elin görmemesi şartını gözeterek,

Altıeylül-KART ile aylık 300 TL’lık bir miktar ile sosyal yardım eden bir Altıeylül Belediyesi yaratmak,

Belediye çalışanlarına “Sosyal Denge Sözleşmesi” yapmak,

Geçim sıkıntısı yaşayan “Memura Yasal Olarak İlave Destek Sağlamak”,

Ölü evinin yasçısı, düğün evinin defçisi olacağız. İyi ve kötü her günde beraber olmak,paylaşmak için adayım…

Dünyayı Altıeylül ile tanıştıracağız ve ağırlayacağız. Başta yok olan

“6 Eylül Milli Fuarımızı” zenginleştirip tekrar işlevsel hale getirerek Altıeylül’ü kültür ve sanat kenti yapacağız.

Ulus ve uluslararası alanda çok kapsamlı festivaller yapacağız.

Altıeylül’de, kadınlarımızın el emekleri değerlenecek.

Altıeylül, barışın ve huzurun ilçesi olacak.

Temiz kent, temiz kalpler kenti Altıeylül olacak.

Değerli arkadaşlarım, saygıdeğer büyüklerim;

İki yılı aşkın süredir çalışıyorum.

Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen,  Aydın’da Özlem Çerçioğlu ile bizzat yaptığım görüşmelerden feyz alarak kendime kattıklarımı pekiştirerek ben ve ekip arkadaşlarım, ilçemizin sorunlarını da, çözümlerini de bilerek hazırız.

Biz Altıeylül’ü yönetmeye talibiz!

Çocukların teyzesi, gençlerin ablası, sizlerin kızı, Balıkesirin esin kaynağı olmaya hazırım!!!

YETKİ SİZDEN, BAŞARMAK İSE BİZDEN…

Cumhuriyetimizin 95. yılını kutluyor,basın açıklamama gelerek beni desteklediğiniz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

Saygılarımla…

                                                                              

 

 

                                                 ESİN BALIBEK                                                                                         

    CHP ALTIEYLÜL BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.