AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 18 Haziran 2015 01:18

Garsonlara daha uzun çalışma saati isteniyor

Garsonlara daha uzun çalışma saati isteniyor
Otelciler ve Lokantacılar Birliği ?Dehoga" otelcilik ve lokantacılık sektörünün günlük yasak çalışma süresinin uzatılmasını talep etti. Sektör, çalışanların haftada en fazla üç günle sınırlı olmak üzere, günde 12 saate kadar çalışabilmesini istiyor. Bunun


?DÜĞÜNLER UZAYINCA ZOR DURUMDA KALIYORUZ"

Otelciler ve lokantacılar daha uzun çalışma günü talep ediyor. Sektörün çatı kuruluşu olan Dehoga'nın Başkanı Ernst Fischer, örnek olarak düğün törenlerini gösterdi ve ?düğün törenleri çoğu zaman planlanandan daha uzun olabiliyor ve gecenin bir yarısı personelimizi değiştirmek zorunda kalıyoruz," dedi. Fischer'e göre düğünlerin yapıldığı mekan sahipleri bu sorundan ötürü ya düğün törenlerini erkenden sona erdirmek zorunda kalıyor ya da 15.000 Euro gibi yüksek cezalar ödemek zorunda kalıyor.

SENDİKADAN TALEBE SERT TEPKİ

Sektör temsilcilerinin daha uzun çalışma süresi talebine ilgili sendikadan ise sert tepki gelmekte gecikmedi. Sektörde çalışan işçileri temsil eden önde gelen sendikalardan biri olan ?Gewerkschaft Nahrung-Genuss-Gaststätten" sendikası talebe tepki gösterdi bunun ?otel ve lokanta sektöründe çalışanların sağlığının hiçe saymak" anlamına geleceğini belirtti. ?Sektördeki mevcut çalışma koşulları zaten kötü durumda" diyen Sendika Başkan Yardımcısı Burkhard Siebert, çalışanların bir gündüz, bir öğlen, bir gece vardiyasında çalıştırıldığı, sürekli değişen vardiyalar, ve hafta sonu çalışmaya mecbur bırakılmak gibi nedenlerden ötürü ciddi sağlık problemleriyle yüz yüze kaldıkları uyarısında bulundu.

Haber: (Almanya Bülteni) ? Köln

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.