DÜNYA Haber Girişi : 08 Ekim 2014 18:06

Fransa'dan tampon bölge önerisine destek

Fransa'dan tampon bölge önerisine destek
Fransa'dan tampon bölge önerisine destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile telefonda görüştü.

Erdoğan ve Hollande'ın görüşmesinden sonra Fransız Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıkamada: ''Türkiye'nin Suriye İle tampon bölge oluşturma önerisini destekliyoruz'' denildi..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Suriye ve Irak'taki son gelişmeleri değerlendirdi.  Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından verilen bilgiye göre Erdoğan, Hollande ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye ve Irak'taki son gelişmelerin yanı sıra ikili ilişkiler ele alındı.
Erdoğan ve Hollande'ın, IŞİD başta olmak üzere terörle mücadele ve bu konuda işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurguladıkları belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye olarak Kobani'den IŞİD teröründen kaçan yaklaşık 200 bin kişiye de kapıları açtıklarını, kendilerine yardım eli uzatılan bu insanlardan yaralı olanların tedavisinin Türk hastanelerinde yapıldığını Hollande'a da anlattığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çerçevede, 2 Ekim 2014'teTBMM'de tezkerenin kabul edimesinin IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele açısından büyük önem taşıdığına dikkati çektiği görüşme sırasında, Suriye'de uçuşa yasak bölge ve yerlerinden edilen insanlar için bir güvenli bölge oluşturulmasının önem taşıdığını da vurguladığı belirtildi.
Görüşmede, Irak'taki yeni hükümetin kapsayıcı bir yaklaşımla ülkedeki tüm kesimleri kucaklamasının, halihazırdaki ordunun profesyonel bir yapıya kavuşturulmasının önemli olduğuna değinildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.