ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 20 Aralık 2018 10:45

Frankfurt da DIESEL YASAGI ERTELENDI

Frankfurt da DIESEL YASAGI ERTELENDI
Almanya’nın metropol şehirlerinden birisi olan Frankfurt’ta dizel yasağının hemen uygulanamayacak.
FRANKFURT – Almanya’nın metropol şehirlerinden birisi olan Frankfurt’ta dizel yasağının hemen uygulanamayacak. Hessen İdari Mahkemesi, konuyla ilgili olarak Alman Çevre Koruma Derneğinin başvurusunu reddetti. Kararın temyiz edileceği açıklandı.  Konunun mahkeme tarafından karara bağlanmasına kadar 1 Şubat 2019 tarihine kadar dizel yasağının uygulanamayacağına dikkat çekildi. Bu konudaki açıklama Kassel’de bulunan Hessen İdari Mahkemesi tarafından bu Salı sabahı yapıldı. Kısa adı DUH olan Alman Çevre Koruma Derneği (Deutsche Umwelthilfe) eyalete karşı açtığı dava süreci içerisinde dizel yasağını Şubat ayından uygulanması için İdari Mahkemeden onay almak için başvurmuştu.
Öte yandan Hessen İdari Mahkemesi, kararın temyizi için daha önce Wiesbaden Mahkemesinin birinci oturumunda verdiği kararı da bozarak temyizine onay verdi. Wiesbaden Mahkemesi Alman Çevre Koruma Derneği’nin istediği yasağa temyize açık olmayacak şekilde karar vermişti. Bu karar doğrultusunda Frankfurt Büyükşehir Belediyesi, 1 Şubat 2019’dan itibaren Frankfurt’ta ilk etapta Euro 4 dizel araçlarına ve daha sonra da 1 Eylül’den itibaren de Euro 5 normlarındaki dizel araçlarına yasak koymak zorunda kalacaktı. Mahkeme ayrıca bu kararın temyizinin de mümkün olmadığını açıklamıştı. Bu karara karşı Hessen eyalet yönetimi ve Frankfurt Büyükşehir Belediyesi kararın temyizi için dava açmıştı

Alman Çevre Koruma Derneği, alınan bu karar doğrultusunda 1 Şubat’tan itibaren en azından şehrin belli sokaklarında dizel yasağının başlatılması için acil uygulama kararı çıkarmak istiyordu. Hessen İdari Mahkemesi ise bu yönde istenilen yasağa onay vermedi.Frankfurt Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Klaus Osterling, kararın kendilerini rahatlatan bir sevince neden olduğunu açıkladı. SPD’li politikacı bu karar ile Frankfurt’ta dizel yasağının bir an önce uygulamaya başlanmasının şimdilik ertelendiğini kaydetti. Kararın temyizi aşamasında en azından kirlilik oranının azaltılarak yasağa gerek kalmamasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.
Türkiye Gazetesi 
Kamil YILMAZ 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.