AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 03 Mart 2015 14:53

Finlandiya'da 3 Türk bıçaklanarak öldürüldü

Finlandiya'da 3 Türk bıçaklanarak öldürüldü
Finlandiya'nın Laukas kentindeki Midia adlı Türk restoranında, 3 Türk bıçaklanarak öldürüldü. Finlandiya polisi restoranda elleri kanlı katil zanlısını gözaltına aldı. Öldürülen 3 kişinin Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile garsonları Kübra Turan olduğu
Finlandiya'nın Laukas kentindeki Midia adlı Türk restoranında, 3 Türk bıçaklanarak öldürüldü. Finlandiya polisi restoranda elleri kanlı katil zanlısını gözaltına aldı. Öldürülen 3 kişinin Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile garsonları Kübra Turan olduğu ortaya çıktı.

Finlandiya'nın Laukas kentindeki Midia adlı Türk restoranında, 3 Türk bıçaklanarak öldürüldü. Saldırıda hayatını kaybedenlerin, uzun yıllardır Finlandiya'da restoran işletmecisi Aziz ve Asiye Şekersöz çifti ile garsonları Kübra Turan olduğu belirtildi. Polis, cinayetin zanlısı olduğu öne sürülen bir kişiyi gözaltına aldı. Bir görgü tanığı ise şüpheli kişinin, elleri kanlar içerisinde polisi ve ambulansı çağırdığını söyledi.

Katil gözaltında

Olay dün saat 13.00 sıralarında Laukaa kentinde Laukaantie 18 numarada bulunan Aziz ve Asiye Şekersöz çiftinin işlettiği Midia adlı Türk restoranında meydana geldi. Uzun yıllardır Finlandiya'da yaşayan ve çifte vatandaş olan Aziz ve Asiye Şekersöz, garsonları Kübra Turan'la birlikte henüz belirlenemeyen bir nedenle bıçaklanarak öldürüldü. Polis, restoranda elleri kanlı bir kişiyi gözaltına alındı.

Helsinki Büyükelçiliğinden açıklama geldi

Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Laukaa kasabasında pizza restoranı sahibi Aziz Şekersöz ve Asiye Şekersöz ile restoranda çalışan Kübray Köneç'in öldürülmesiyle ilgili Finlandiya makamlarıyla sürekli temasın sürdürüldüğü belirtildi. Büyükelçiliğin, açıklamasında şöyle denildi:

"Finlandiya'da Helsinki'ye yaklaşık 280 kilometre mesafede bulunan Jyvaskyla şehrinin Laukaa kasabasındaki bir pizza restoranında 1 Mart'ta 3 vatandaşımız hayatlarını kaybetmişlerdir. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız Aziz Şekersöz, Asiye Şekersöz ve Kübray Köneç'tir. Polis henüz olay hakkında resmi bir açıklama yapmamıştır. Soruşturma devam etmekte olup, Türk vatandaşı bir şüpheli gözaltında tutulmaktadır. Polisin resmi açıklama yapması beklenmektedir."

Pazar günü saat 01.30 sıralarında meydana gelen olay sırasında restoran sahipleri Aziz Şekersöz ve Asiye Şekersöz ile restoranda çalışan Kübray Köneç öldürülmüş, olay yerine gelen polis elleri kanlı bir şahsı gözaltına almıştı. Gözaltına alınan şahsın Türk olduğu ortaya çıktı. Polis cinayetin alacak verecek yüzünden çıkmış olabileceğini ancak, siyasi yada kan davası cinayeti olasılığı üzerinde de durulduğunu ve bazı kişilerin ifadelerinin alındığını bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.