TÜRKİYE Haber Girişi : 28 Ekim 2014 23:19

Ermenek maden ocağında göçük

Ermenek maden ocağında göçük
Bakanlar Karaman'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, maden kazasının ardından Ermenek'e gitti.
Ermenek'teki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle  mahsur kalan işçilerin kurtarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Olayı  haber aldıktan sonra helikopterle Ermenek'e gelen Yıldız ve Elvan, ardından  karayoluyla maden ocağına geçti. 
 
BAKANA SARILIP AĞLADI
 
Kardeşi ocak içinde mahsur kalan bir vatandaş, Bakan Elvan'ın boynuna  sarılarak gözyaşı döktü. Bakan Elvan, gözü yaşlı vatandaşı teselli etmeye  çalıştı. Bu sırada baygınlık geçiren vatandaşa, sağlık ekipleri müdahale etti. Yıldız ve Elvan, maden ocağı sorumluları ve yetkilileriyle toplantı  yapıyor. 
 
Ermenek ilçesine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de ocağa geçti.
 
BAKAN YILDIZ: SU SEVİYESİNİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Bölgede inceleme bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ocaktaki su seviyesini düşürmeden başka bir işlem yapamıyoruz. Şu an da Konya'dan karaman'dan gelen ekiplerimiz onun için uğraş veriyor" dedi.

Bu sırada ocaktan sağ kurtulanlarla ve çevre maden ocaklarında çalışan işçiler Bakan Yıldız'a, "Bu üçüncü su baskını. Önlem alınsaydı böyle olmazdı. Ayrıca Torba Yasa'da çıkan kanununun ardından işçiler öğle yemeklerini madende yiyorlar. Öğle yemeğini madende yemeselerdi bu yaşanmazdı. Ayrıca hemen müfettişler denetim yapsın. Yoksa işveren eksiklikleri giderir ve denetimde bir şey çıkmaz" diye tepki gösterdi.

Bakan Yıldız da, "Ben bütün gece buradayım. Şu an tek çabamız su seviyesini azaltmak" dedi.  Maden ocağındaki su tahliyesi devam ederken, içeriye hava da veriliyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.