DÜNYA Haber Girişi : 25 Kasım 2014 21:54

Erdoğan'ın "Kadın ile Erkek eşit değildir" sözü yabancı basında mansetlerde yeraldı...

Erdoğan'ın
Erdoğan'ın "Kadın ile Erkek eşit değildir" sözü yabancı basında mansetlerde yeraldı... Yeryüzü basınında yolsuzlukları, aldığı uçaklar, yaptırdığı saraylarla gündeme gelen Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde söyledikleriyle de yabancı basında manset o


Yeryüzü basınında yolsuzlukları, aldığı uçaklar, yaptırdığı saraylarla gündeme gelen Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde söyledikleriyle de yabancı basında başköşede yerini alıyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadın ile Erkek eşit değildir" sözleri dünyada başköşeye yerleşti. Dünya basını Erdoğan'ın sözlerini "Türk Cumhurbaşkanı Erkek ile Kadının eşit olmadığını söyledi" olarak verdi. 

Geçen hafta da, Erdoğan'ın "Amerika'yı müslümanlar buldu" sözleri yeryüzünde geniş yankı bulmuş ve alay konusu olmuştu...

Erdoğan bu kez ne dedi?

Erdoğan konuşmasında "kadınla erkeği eşit konuma getirmenin fıtrata aykırı" olduğunu öne sürdü. Üstelik Erdoğan bu ayrımcı konuşmasını "I. Uluslararası Kadın ve Adalet Doruğu"nda yaptı!

Yeryüzü basını ne dedi?

Almanya:

Stern dergisi, "Erdoğan yaptığı konuşma ile kadın-erkek eşitliği üzerine ne düşündüğünü açığa serdi. Ona göre böyle bir eşitlik doğada yok" dedi. Dergi ayrıca Türkiye'de 2014 yılında 260 kadının eşi ya da yakınlarınca öldürüldüğünü vurguladı.

Spiegel degisi de benzer haber yayınladı.

Die Welt gazetesi Erdoğan'ın kadın-erkek eşitliğini doğadışı bulduğunu yazdı. Erdoğan'ın "kadınlar annelik yapsınlar" dediğini yazdı. Gazete, 'Erdoğan cennet "anaların ayakları altındadır" diyor ama Türkiye'de yalnızca bu yıl 260 kadın yakınlarınca öldürüldü" yazdı.

Süddeutsche Zeitung: Erdoğan'ın kadının toplumdaki konumunu "annelik" olarak gördüğünü yazdı.  Gazete, Erdoğan'ın, "Kadın- erkek eşitliği iş yaşamında olmaz. Komünist ülkelerin yaptığı gibi, kadın- erkek aynı işte çalışamaz. Feministler anneliği kabul etmiyorlar " sözlerine yer verdi. Gazete ayrıca Erdoğan'ın geçmişte yaptığı "en az 3 çocuk", "öğrenciler yurtlarda, evlerde kadınlı erkekli kalmasınlar" sözlerini de ekledi...

İngiltere

BBC'de Pazartesi günü en çok okunan yazı Erdoğan'ın "Kadın ile Erkek eşit değildir" haberi oldu. İngiltere'nin en saygın yayın kurumu, Erdoğan'ın "Kadınların erkeklerle eşit tutulamayacağını söylediğini aktardı. Bunun "doğaya ayrıkı" bulan Erdoğan'ın kadın haklarını savunan feministleri de anneliğe karşı olmakla suçladığını ekledi.

Yayın kurumunun haberinde, Türkiye'de özgürlükçü ve laik düşünenler Erdoğan'ın toplumsal politikalarının ülkeyi tehlikeli bir yola soktuğunu düşünüyorlar.

Erdoğan'ın sözleri ayrıca İngiltere'nin en önemli gazeteleri Guardian ile Independent'ta da başköşeye yerleşti...

ABD

ABD'nin etkili gazetesi The Washington Post gazetesinde çıkan haberde "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Kadınların Erkekler ile eşit olmadığını söylüyor" başlığını attı. Haberde bunun geçenhafta "Amerika'yı müslümanların bulduğunu" söyleyen Erdoğan'ın yeni bir kışkırtıcı sözü olduğunu yazılıyor. Yazıda Türkiye'de polisin ve yargının kadınları korumadığı, kadınlara eşit davranmadığı vurgulanıyor.  


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.