SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 18 Ekim 2015 11:46

Ensar Aytekin'den Bir Güne Dokuz Program

Ensar Aytekin'den Bir Güne Dokuz Program
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Adayı Ensar Aytekin, Balya'da bir güne dokuz program sığdırdı.

Ensar Aytekin'den Bir Güne Dokuz Program

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Adayı Ensar Aytekin, Balya'da bir güne dokuz program sığdırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Adayı Ensar Aytekin seçim çalışmaları kapsamında dün Balya ilçesindeydi. Gündüz, ilçe örgütüyle birlikte Pazar yerini ve ilçe esnafını ziyaret eden Aytekin'e ilgi büyüktü. Akşamsa Dereköy,Danişment, Koyuneri, Ilıcakpınar, Mancılık, Değirmendere ve Orhanlar köylerinde çalışma yapan Aytekin'in tükenmez enerjisi dikkat çekti. Gittiği her köyde konuşma yapan Aytekin, seçim bildirgesini ve parti politikalarını vatandaşlara anlattı.

 

Dereköy ziyaretinde meydanda köylülere hitap eden Aytekin "Dereköy'ü Balıkesir'in tüm köyleri gibi bir gece hiç kimseye sormadan mahalle yaptılar. Sonrasında da tüm köy malları büyükşehire geçti. Bütünşehir yasası diye yarattıkları ucube, halkı köylüyü mağdur etti. Köy yerinde okul servisine yanlış parktan ceza kesildi. Hani ses çıkmayacağını bilseler, şehir merkezlerinde resmi değenekçilik yapan yol üstü otoparkları köylere de taşıyacaklar. Bakın, bir köyde amcanın biri şöyle dedi, 18 bin lira biriktirmiştim düğün için. Oğlumu evlendirecektim. Evimin yanına iki oda bir ev yapmak istedim. Muhtar geldi, buraya yapamazsın belediyeden izin alacaksın dedi. Gittim, ruhsatıydı imar izniydi, proje çizdirmesiydi hepsini hallettim.  18 bin liranın tamamını harcadım, daha  toprağa kazma vuramadım. Şimdi bu amcanın mağduriyeti hepinizin mağduriyetidir bunu biliyoruz. Bu iktidar Balıkesir merkeze yapılacak AVM'den istediği tüm şartları Dereköy'lüden de Danişment'liden de istiyor. Bu Allah'tan reva mıdır? CHP iktidarında bütünşehir yasası yırtılıp atılacak" dedi.

 

"Kaynakları Halkla Paylaşmak Çılgınlıksa Biz Bu Çılgınlığı Yapacağız"

 

Dereköy ziyaretinden sonra Orhanlar'a geçen Aytekin  burada da halka hitap etti. Konuşmasında iktidarın vaatlerinin yalan ve tutarsızlık üzerine kurulu olduğunu söyleyen Aytekin " 13 yıldır memleketi yönetiyorlar. Kalkmışlar asgari ücreti 1300 TL yapacağız diyorlar. Elinden tutan mı vardı? Niye bu zamana kadar yapmadın? Bildirge yazmaktan acizler. İşleri güçleri kopya çekmek. Kendilerine mal etmek. CHP asgari ücret üzerindeki 480 liralık vergiyi kaldırıp işçiye net 1500 TL vereceğini söylerken, kaynak yok anca atıyorlar bütçede para yok diyorlardı. Bugün asgari ücreti 1300 TL'ye çıkardılar. Bütçede para var mıymış arkadaşlar? Burada cevabını vermemiz gereken soru şu: kaynaklar kimin için kullanılacak? CHP'nin vaatlerine bakıp bunlar çılgınca şeyler diyorlardı. Orhanlar'dan söylüyoruz, bu ülkenin kaynaklarını halkla paylaşıp halkın refahını arttırmak çılgınlıksa biz bu çılgınlığı seve seve yapacağız. Yandaşı, candaşı kayırarak halkı yalanlarına alkış tutmaya çağıranlar her yerde halkın, köylünün sorunlarıyla karşılaşıyor. Ilıcakpınar'a gidip çalışma yapamazlar. Neden, çünkü yol yok. Hani o yol yapmakla övünen iktidar 21.yüzyılda Balıkesir'de Ilıcakpınar'ı yoldan mahrum bırakmıştır. Ama bakın altlarında son model arabalarla gittiği gezip, pahalı dükkanlardan dışarı çıkmıyorlar. Halka yabancılaştılar. Saraylarda yaşamayı tercih ettiler. Bunun bir bedeli olmalı ve bu bedel 1 Kasım'da bu halk tarafından sorulmalı" dedi.

Muharrem seren avrupa haber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.